26 دی 1400 - 21:56
بازدید 68
پ
پ

« وَ إِذْ قالَ عيسَى‌ابْنُ‌مَرْيَمَ يا بَني‌إِسْرائيلَ إِنِّي رَسُولُ اللهِ إِلَيْكُمْ مُصَدِّقاً لِما بَيْنَ يَدَيَّ مِنَ التَّوْراةِ وَ مُبَشِّراً بِرَسُولٍ يَأْتي مِنْ بَعْدِي اسْمُهُ أَحْمَدُ فَلَمَّا جاءَهُمْ بِالْبَيِّناتِ قالُوا هذا سِحْرٌ مُبينٌ»

[و هنگامى را كه عيسى‌بن‌مريم گفت: «اى بنى‌اسرائيل! من فرستاده‌ی خدا به‌سوى شما هستم در‌حالى‌كه تصديق‌كننده‌ی توراتى مى‌باشم كه قبل از من فرستاده شده، و بشارت‌دهنده به پيامبرى كه بعد از من مى‌آيد و نام او احمد است». هنگامى‌كه او (احمد) با معجزات و دلايل روشن به سراغ آنان آمد، گفتند: «اين سحرى آشكار است».]

☀️امام باقر (علیه السلام)- زمانی‌که تورات بر موسی (علیه السلام) نازل شد، بشارت به محمّد (صلی الله علیه و آله) داده شد. میان یوسف و موسی (علیها السلام) ده پیامبر بود و جانشین موسی، یوشع‌بن‌نون (علیها السلام) بود. او همان جوانمردی است که خداوند نام او را در کتابش برده است. انبیاء (علیهم السلام) همواره به محمّد (صلی الله علیه و آله)، بشارت می‌دادند تا اینکه خداوند مسیح عیسی‌بن‌مریم (علیه السلام) را به پیامبری مبعوث کرد و او به پیامبری (صلی الله علیه و آله) بشارت داد. و کلام خداوند تعالی در این زمینه، چنین است: یَجِدُونَهُ ؛ مقصود، یهود و نصاری است، مَکْتُوبًا؛ یعنی، صفت محمّد (صلی الله علیه و آله) و نام او مکتوب است در تورات و انجیلی که نزدشان است، می‌یابند آن‌ها را به معروف دستور می‌دهد، و از منکر باز می‌دارد. (اعراف/۱۵۷) و کلام خداوند عزّوجلّ است که از زبان عیسی (علیه السلام) خبر می‌دهد و سخن می‌گوید : و مُبَشِّرًا بِرَسُول یَأْتِی مِن بَعْدِی اسْمُهُ أَحْمَدُ و موسی و عیسی (علیها السلام) به آمدن محمّد (صلی الله علیه و آله) بشارت دادند، همان‌طور که برخی پیامبران به آمدن برخی دیگر بشارت می‌دادند تا اینکه زمان بعثت محمّد (صلی الله علیه و آله) فرا رسید.

📚 تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۶، ص۲۱۶ الکافی، ج۸، ص۱۱۷/ بحارالأنوار، ج۱۱، ص۴۸ و کمال الدین، ج۱، ص۲۱۶؛ «حتی بعث الله … فبشر بمحمد (ص)» محذوف/ نورالثقلین/ البرهان؛

☀️امام صادق (علیه السلام)- یعقوب‌بن‌شعیب گوید: امام صادق (علیه السلام) فرمود: «[فاصله‌ی] بین عیسی (علیه السلام) و محمّد (صلی الله علیه و آله) پانصد سال بود که در دویست‌وپنجاه سال از آن پیامبر و عالم آشکاری نبود». عرض کردم: «پس بر چه دینی بودند»؟ فرمود: «به دین عیسی (علیه السلام) متوسّل بودند». عرض کردم: « پس چه بودند» ؟ فرمود: « مؤمن بودند». سپس امام (علیه السلام) فرمود: « زمین هیچ وقت بدون عالم نمی‌باشد» [ولی ممکن است آشکار باشند و ممکن است ناشناخته و مخفی باشند ].

📚 تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۶، ص۲۱۸ نورالثقلین

☀️پیامبر (صلی الله علیه و آله)- فردی یهودی از رسول خدا (صلی الله علیه و آله) پرسید: « چرا نام تو محمّد و احمد و بشیر و نذیر است»؟ فرمود: « محمّد است، چون من در زمین ستوده شده هستم. احمد است، چون در آسمان ستوده‌تر از زمین هستم. بشیر است، چون هرکس خداوند را اطاعت کند، به بهشت بشارت می‌دهم. و نذیر است، چون هرکس از فرمان خدا سرپیچی کند، به آتش بیم می‌دهم.

📚 تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۶، ص۲۲۲ القمی، ج۲، ص۳۶۵/ نورالثقلین/ البرهان

☀️ امام باقر (علیه السلام)- ابن‌قیس از امام باقر (علیه السلام) نقل کرده است که فرمود: «نام رسول خدا (صلی الله علیه و آله) در صحف ابراهیم ماحی است و در تورات موسی (علیه السلام) الحاد و در انجیل عیسی (علیه السلام) احمد و در فرقان محمّد است» . عرض شد: « ماحی یعنی چه»؟ فرمود: «نابود کننده‌ی بت‌ها و وثن‌ها و قمارها و هر معبودی جز خدای رحمان». عرض شد: « معنی الحاد چیست»؟ فرمود: «مبارزه کننده با هرکسی که با خدا و دینش بستیزد؛ خویش باشد یا بیگانه». عرض شد: «احمد یعنی چه»؟ فرمود: « خدای عزّوجلّ در کتب خود او را نیک ستوده است ». عرض شد: «محمّد یعنی چه»؟ فرمود: « به‌راستی خدا و فرشتگانش و همه‌ی پیغمبرانش و رسولانش و همه‌ی امّت‌هایش او را تمجید کنند و بر او رحمت فرستند».

📚 تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۶، ص۲۲۲ االصّف/۷لأمالی للصدوق، ص۷۱/ نورالثقلین

✨✨☀️☀️☀️☀️✨✨

اَللَّـهُمَّ عَرِّفْني رَسُولَكَ،فَاِنَّكَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفْني رَسُولَكَ لَمْ اَعْرِفْ حُجَّتَكَ ،
خدايا پيامبرت را به من بشناسان، اگر پيامبرت را به من نشناساني، حجّتت را نشناسم،

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.