پ
پ

«وَإِذِ ابْتَلَی إِبْرَاهيمَ رَبُّه بِكَلِمَاتٍ فَأَتَمَّهنَّ قَالَ إِنِّي جَاعِلُكَ لِلنَّاسِ إِمَامًا قَالَ وَمِن ذُرِّيتِي قَالَ لاَ ينَالُ عَهدِي الظَّالِمِينَ»

[و چون ابراهيم را پروردگارش، با كلماتی بيازمود و وی آن همه را به انجام رسانيد،(خدا به او) فرمود: من تو را پيشوای مردم قرار دادم.(ابراهيم) پرسيد از دودمانم(چطور)، فرمود: پيمان من به بيدادگران نمی‏رسد]

☀️مفضل بن عمر از امام صادق علیه السلام پیرامون تفسیر آیه: «وَإِذِ ابْتَلَی إِبْرَاهیمَ رَبُّه بِكَلِمَاتٍ» پرسید: آنها چه كلماتی هستند؟ و حضرت فرمود: آنها، همان كلماتی هستند كه آدم از پروردگارش دریافت كرده و با آنها توبه كرد، و ماجرا از این قرار بود كه او به خدا عرض كرد: پروردگارا! به حق محمد، علی، فاطمه، حسن و حسین از تو مسألت دارم كه توبه مرا بپذیری . پس خداوند، توبه او را پذیرفت كه او توبه ‌پذیر و بخشنده است.
✨مفضل می‌گوید: به حضرت عرض كردم: ای پسر رسول خدا! منظور خداوند از «فَأَتَمَّهنَّ» چیست؟ حضرت فرمود: یعنی آن كلمات را تا نام حضرت قائم علیه السلام یعنی دوازده امام كه نه تن از فرزندان امام حسین علیه السلام می‌باشند، كامل كرد.
✨مفضل گفت: به حضرت عرض كردم: ‌ای پسر رسول خدا! مرا از معنای آیه: «وَجَعَلَها كَلِمَةً بَاقِیةً فِی عَقِبِه» «زخرف/ ۲۸» [و او آن را در پی خود، سخنی جاویدان كرد باشد] آگاه كن. حضرت فرمود: منظور از آن، امامت است كه خداوند، آن را در نسل امام حسین علیه السلام تا روز قیامت قرار داده است.

🔅مفضل می‌گوید: به حضرت عرض كردم: ‌ ای پسر رسول خدا! چگونه خداوند امامت را در نسل امام حسین علیه السلام قرار داده و كسی را از نسل امام حسن علیه السلام به امامت بر نمی‌گزیند، در حالی كه هر دو نفر آنها، پسران رسول‌ خدا و نوه‌های او و سروران جوانان اهل بهشت هستند؟ حضرت فرمود: موسی و هارون هر دو نبی، رسول و برادر بودند و خداوند، نبوت را در نسل هارون قرار داد و هیچ كسی را از نسل موسی به پیامبری برنگزید و هیچ كسی حق ندارد كه بگوید: «چرا خداوند، این چنین كرد»؟ امامت، جانشینی خداوند عز و جل است؛

⚡️و هیچ كسی حق ندارد كه بگوید: چرا خداوند، آن را در نسل امام حسین علیه السلام قرار داده و كسی را از نسل امام حسن علیه السلام به امامت بر نمی‌گزیند؟ چرا كه خداوند در افعال خود، حكیم است. «لَا یسْأَلُ عَمَّا یفْعَلُ وَهمْ یسْأَلُونَ» «انبیا/ ۲۳» [در آن چه(خدا) انجام می‌دهد چون و چرا راه ندارد و(لی) آنان(=انسانها) سؤال خواهند شد]
📚بحار الأنوار، ج ۲۵، ص ۲۶۰ / تفسیر البرهان

☀️ امام صادق علیه السلام فرمود: خداوند تبارك و تعالی پیش از آن كه ابراهیم علیه السلام را به نبوت برگزیند، او را بنده خود قرار داد و پیش از آن كه او را به رسالت برگزیند، او را نبی خود قرار داد و پیش از آن كه او را به دوستی برگزیند، او را رسول خود قرار داد و پیش از آن كه او را به امامت برگزیند، او را (خلیل) دوست خود قرار داد؛ پس چون تمام این صفات در او گرد آمد، خداوند فرمود: «إِنِّی جَاعِلُكَ لِلنَّاسِ إِمَامًا». حضرت فرمود: چون امامت از دیدگاه ابراهیم علیه السلام امر عظیمی بود، به خداوند عرض كرد: «قَالَ وَمِن ذُرِّیتِی قَالَ لاَ ینَالُ عَهدِی الظَّالِمِینَ». حضرت فرمود: «انسان سفیه و نادان، امام پرهیزكار نمی‌شود.
📚 كافی، ج ۱، ص ۱۳۳، ح ۲ / تفسیر البرهان

☀️ امام صادق علیه السلام پیرامون تفسیر آیه «إِنِّی جَاعِلُكَ لِلنَّاسِ إِمَامًا» فرمود: اگر خداوند نامی را برتر از نام امام می‌دانست، ما را به آن می‌نامید.
📚 تفسیر عیاشی، ج۱، ص ۷۷، ح ۹۰ / تفسير البرهان

✨✨☀️☀️☀️☀️✨✨

🤲 اَللَّـهُمَّ عَرِّفْني رَسُولَكَ،فَاِنَّكَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفْني رَسُولَكَ لَمْ اَعْرِفْ حُجَّتَكَ،

خدايا پيامبرت را به من بشناسان، اگر پيامبرت را به من نشناساني، حجّتت را نشناسم،

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.