🔸 امام محمّد باقر علیه السلام فرمود: هر كه بسیار سوره قارعه را بخواند، خداوند عزّ و جلّ او را از فتنه دجّال در امان میدارد تا مبادا به او ایمان آورد و ان شاء الله تعالی در روز قیامت نیز از گرمای دوزخ در امانش میدارد.
🔸 و حضرت امام جعفر صادق علیه السلام فرمود: اگر این سوره بر كسی كه بیكار شده و كالایش كساد شده آویخته شود، خداوند متعال به كالایش رونق میبخشد و گشایش در كار را بهره او می گرداند. همچنین هر كسی كه پیوسته این سوره را بخواند، به اذن خداوند متعال این سوره در كارش گشایش ایجاد میكند.
📚ثواب الأعمال، ص ۱۵۵/ تفسير البرهان
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
«الْقَارِعَةُ (۱) مَا الْقَارِعَةُ (۲) وَمَا أَدْرَاكَ مَا الْقَارِعَةُ (۳) يَوْمَ يَكُونُ النَّاسُ كَالْفَرَاشِ الْمَبْثُوثِ (۴) وَتَكُونُ الْجِبَالُ كَالْعِهْنِ الْمَنفُوشِ (۵) فَأَمَّا مَن ثَقُلَتْ مَوَازِينُهُ (۶) فَهُوَ فِي عِيشَةٍ رَّاضِيَةٍ (۷) وَأَمَّا مَنْ خَفَّتْ مَوَازِينُهُ (۸) فَأُمُّهُ هَاوِيَةٌ (۹) وَمَا أَدْرَاكَ مَا هِيَهْ (۱۰) نَارٌ حَامِيَةٌ (۱۱)»
[كوبنده * چيست كوبنده؟ * و تو چه داني كه كوبنده چيست؟ * روزي كه مردم چون پروانه(هاي) پراكنده گردند * و كوهها مانند پشم زدهشده رنگين شود * اما هر كه سنجيدههايش سنگين برآيد * پس وي در زندگي خوشي خواهد بود * و اما هر كه سنجيدههايش سبك بر آيد * پس جايش هاويه باشد * و تو چه داني كه آن چيست * آتشي است سوزنده]
☀️ از حضرت امام محمّد باقر علیه السلام و یا حضرت امام جعفر صادق علیه السلام روایت شده است كه ایشان فرمود: هیچ چیز در ترازو (ی اعمال) سنگینتر از درود فرستادن بر حضرت محمّد صلی الله علیه و آله و سلم و خاندان حضرت محمّد – كه سلام و درود خدا بر ایشان باد – نیست؛ و كسی باشد كه كردارش را در ترازو گذارند و سبك آید، سپس درود فرستادن بر حضرت محمّد صلی الله علیه و آله و سلم را بیرون میآورند و در ترازویش میگذارند، آن گاه سنگینی میكند.
📚 كافی، ج ۲، ص ۳۵۸، ح ۱۵/ تفسير البرهان
🔅 حضرت امام رضا علیه السلام، از پدر بزرگوارش علیه السلام، از جدّ بزرگوارش علیه السلام روایت كرده است كه ایشان درباره كلام خداوند عزّ و جلّ فرمود: «فَأَمَّا مَن ثَقُلَتْ مَوَازِینُهُ، فَهُوَ فِی عِیشَةٍ رَّاضِیَةٍ» دربارهی امیرالمؤمنین، علی بن ابی طالب علیه السلام نازل شد «وَأَمَّا مَنْ خَفَّتْ مَوَازِینُهُ، فَأُمُّهُ هَاوِیَةٌ» درباره سه نفر (ابوبکر و عمر و عثمان) نازل شد. حضرت علیه السلام آن سه نفر را منظور داشت.
📚 تأویل الآیات، ج ۲، ص ۸۴۹، ح ۱/تفسیر البرهان
☀️ امام جعفر صادق علیه السلام فرمود: حضرت عیسی بن مریم علیه السلام بر روستایی گذر كرد كه ساكنان و پرندگان و چهارپایانش همگی مرده بودند. ایشان فرمود: بدانید اینان به سبب عذابی مردهاند؛ چون اگر جدای از هم مرده بودند، همدیگر را دفن كرده بودند. حواریّون عرض كردند: ای روح و كلمه (حُكم و اراده) خدا! از خداوند بخواه آنان را برای ما زنده كند تا ما را از كرده خود آگاه سازند و ما از چنین كرداری دوری جوئیم. حضرت علیه السلام از پروردگارش چنین خواست و در آن دم از آسمان به وی ندا رسید كه آنان را ندا ده. حضرت عیسی علیه السلام شب هنگام بر بلندی ایستاد و فرمود: ای ساكنان روستا! در آن هنگام یكی از آنان به حضرت علیه السلام پاسخ داد: گوش به فرمان توام ای روح و كلمه (حُكم و اراده) خدا! حضرت عیسی علیه السلام فرمود: وای بر شما! چه كردهاید؟ عرض كرد: طاغوت پرستی و دنیا دوستی با ترس اندك و آرزوی بلند و غفلت ورزی در لهو و لعب. فرمود: دنیا دوستی شما چگونه بود؟ عرض كرد: همچون فرزندی كه مادرش را دوست بدارد؛ چون به ما رو كرد، خشنود و خوشحال و شاد شدیم و چون از ما روی گرداند، گریان و نالان شدیم. فرمود: طاغوتپرستی شما چگونه بود؟ عرض كرد: اطاعت از اهل معصیت. فرمود: سرانجام كارتان چگونه بود؟ عرض كرد: شب را در تندرستی خوابیدیم و صبح هنگام در هاویه بودیم. فرمود: هاویه چیست؟ عرض كرد: سِجّین. فرمود: سجّین چیست؟ عرض كرد: كوهی است از گدازه كه تا به روز قیامت بر ما شعلهور است. فرمود: شما چه گفتید و به شما چه گفته شد؟ عرض كرد: گفتیم: ما را به دنیا بازگردان تا زهد پیشه كنیم. به ما گفته شد: دروغ میگویید. فرمود: وای بر تو! چرا در میان آنان كسی جز تو با من سخن نگفت؟ عرض كرد: ای روح الله! آنان در دستان فرشتگانی درشتخو و سختگیر به لگامهایی از آتش دهانه شدهاند. 👇🏻👇🏻👇🏻
من (در دنیا) در میان آنها بودم، امّا از آنها نبودم. از این رو چون عذاب فرود آمد، مرا نیز با آنان در میان گرفت. اكنون من با تار مویی بر لبه دوزخ آویخته شدهام و نمی دانم كه در آن واژگون میشوم یا از آن رهایی مییابم. آن گاه حضرت عیسی علیه السلام رو به حواریّون كرد و فرمود: ای دوستان خدا! خوردن نان خشك با سنگ نمك و خوابیدن در زبالهدانها در صورت سلامتی دنیا و آخرت، بسیار نیكتر است.
📚 كافی، ج ۲، ص ۲۳۹، ح ۱۱/ تفسير البرهان
✨✨✨✨✨☀️☀️☀️☀️✨✨✨✨✨
🤲 اللهم عجل لولیک الفرج
😡 اللهم العن الجبت و الطاغوت و النعثل
🤲 اللهم وَفِّقْنا لِمَا تُحِبُّ وَ تَرضی.





ثبت دیدگاه