✨☀️ دعاهای قرآنی – آیه ۱۱۴ – سوره طه ☀️✨
29 اردیبهشت 1404 - 23:34
بازدید 336
پ
پ

«فَتَعالَى اللهُ الْمَلِكُ الْحَقُّ وَ لا تَعْجَلْ بِالْقُرْآنِ مِنْ قَبْلِ أَنْ يُقْضى إِلَيْكَ وَحْيُهُ وَ قُلْ رَبِّ زِدْني عِلْماً»

[پس بلند مرتبه است خداوندى که فرمانرواى حقیقى است! و [اى پیامبر]! نسبت به [تلاوت] قرآن، پیش از آنکه وحى آن بر تو تمام شود، شتاب مکن؛ و بگو: «پروردگارا! علم مرا افزون کن».]

☀️علیّ‌بن‌ابراهیم (رح) لا تَعْجَلْ بِالْقُرْآنِ مِنْ قَبْلِ أَنْ یُقْضی إِلَیْکَ وَحْیُهُ وَ قُلْ رَبِّ زِدْنِی عِلْماً هرگاه بر رسول خدا (ص) قرآن نازل می‌شد، قبل از پایان نزول آیه و معنا، شروع به خواندن آن می‌کرد، و به‌همین‌خاطر خداوند تبارک‌وتعالی می‌فرماید: وَلَا تَعْجَلْ بِالْقُرْآنِ مِن قَبْلِ أَن یُقْضَی إِلَیْکَ وَحْیُهُ؛ یعنی اینکه قبل از اتمام وحی، در خواندن آن عجله نکن؛ و وَ قُل رَّبِّ زِدْنِی عِلْمًا.

📚 تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۹، ص۲۸۸ القمی؛ ج۲، ص۶۵/ نورالثقلین/ البرهان؛ «بتفاوت»

🔸و بگو: «پروردگارا! علم مرا افزون کن»🔸

☀️السّجّاد (علیه السلام)- مَا بَعَثَ اللَّهُ نَبِیّاً (صلی الله علیه و آله) إِلَّا أَعْطَاهُ مِنَ الْعِلْمِ بَعْضَهُ مَا خَلَا النَّبِیَّ (صلی الله علیه و آله) فَإِنَّهُ أَعْطَاهُ مِنَ الْعِلْمِ کُلَّهُ فَقَالَ تِبْیاناً لِکُلِّ شَیْءٍ وَ قَالَ کَتَبْنا لَهُ فِی الْأَلْواحِ مِنْ کُلِّ شَیْءٍ وَ قَالَ وَ قَالَ النَّبِیُّ (صلی الله علیه و آله) فِیمَا سَأَلَ رَبَّهُ رَبِّ زِدْنِی عِلْماً فَهِیَ الزِّیَادَهًْ الَّتِی عِنْدَنَا مِنَ الْعِلْمِ الَّذِی لَمْ یَکُنْ عِنْدَ أَحَدٍ مِنْ أَوْصِیَاءِ الْأَنْبِیَاءِ (ع) وَ لَا ذُرِّیَّهًْ الْأَنْبِیَاءِ (ع) غَیْرِنَا فَبِهَذَا الْعِلْمِ عَلِمْنَا الْبَلَایَا وَ الْمَنَایَا وَ فَصْلَ الْخِطَابِ.

🔅امام سجاد علیه السلام فرمودند: خداوند هیچ پیامبری را بر نیانگیخت مگر اینکه مقداری از علم به او داد به جز پیامبر ما (ص) که به او تمام علم را داد و در قرآن فرموده: بیانگر همه چیز. (نحل/۸۹). و در آیه‌ی دیگر: و برای او در الواح اندرزی از هر موضوعی نوشتیم. (اعراف/۱۴۵). و فرموده است: [امّا] کسی که دانشی از کتاب (آسمانی) داشت. (نمل/۴۰). نفرمود: «کسی که دارای علم کتاب است بلکه فرموده است کسی که در نزد او مقداری از علم کتاب است. ولی درباره‌ی حضرت محمّد (ص) فرموده است. این کتاب [آسمانی] را به گروهی از بندگان برگزیده خود به میراث دادیم. (فاطر/۳۲). این بیان مربوط به تمام علم است و ما آن خانواده‌ی برگزیده هستیم که در این آیه می‌فرماید: «پیامبر اکرم (ص) در تقاضای خود از خدا می‌گفت: رَبِّ زِدْنِی عِلْماً؛ این همان افزایشی است که در نزد ما است که در اختیار هیچ‌یک از اوصیای انبیاء (ع) و نه بازماندگان آن‌ها جز ما نبوده است با همین علم ما از بلاها و مرگ و میرها و حق و باطل‌ها اطّلاع داریم.

📚 تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۹، ص۲۸۸ بحار الأنوار، ج۲۶، ص۶۴

 

☀️أمیرالمؤمنین (علیه السلام)- الْعِلْمُ عِلْمَانِ عِلْمٌ لَا یَسَعُ النَّاسَ إِلَّا النَّظَرُ فِیهِ وَ هُوَ صِبْغَهًْ الْإِسْلَامِ وَ عِلْمٌ یَسَعُ النَّاسَ تَرْکُ النَّظَرِ فِیهِ وَ هُوَ قُدْرَهًْ اللَّهِ عَزَّ‌وَ‌جَلَّ.

أمیرالمؤمنین (علیه السلام [علی (به ابی‌الطفیل عامربن‌واثله کنانی] می‌فرمود: «ای اباطفیل علم دو قسم است: یکی علمی که مردم را چاره‌ای جز فرا گرفتن آن نیست؛ و آن احکام و رنگ ظاهر دین است. و دیگر علمی که مردم در فرا گرفتنش مختارند و آن تامّل و تفکّر در قدرت خدای عزّوجلّ است.

📚 تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۹، ص۲۹۰ الخصال؛ ج ۱، ص ۴۱ / نورالثقلین

 

☀️ الصّادق (علیه السلام)- مَنْهُومَانِ لَا یَشْبَعَانِ مَنْهُومُ عِلْمٍ وَ مَنْهُومُ مَالٍ.

🔅امام صادق علیه السلام فرمودند: دو حریص و آزمندند که سیر نمی‌شوند: «حریص و آزمند علم و دانش، و حریص و آزمند مال و دارایی».

📚 تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۹، ص۲۹۰ الخصال؛ ج ۱، ص ۵۳ / نورالثقلین

 

☀️الرّسول (صلی الله علیه و آله)- فَضْلُ الْعِلْمِ أَحَبُ إِلَی اللَّهِ مِنْ فَضْلِ الْعِبَادَهًْ وَ أَفْضَلُ دِینِکُمُ الْوَرَعُ.

🔅 پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند: فضیلت علم نزد خداوند محبوب‌تر است از فضیلت عبادت و بهترین دستورات دینی شما ورع است.

📚 تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۹، ص۲۹۰ وسایل الشیعه؛ ج ۲۰، ص ۳۵۸ / نورالثقلین

✨✨✨✨✨☀️☀️☀️☀️✨✨✨✨✨

🤲 اللهم عجل لولیک الفرج و العافیة و النصر
🤲 رَبِّ زِدْنِي عِلْماً وَ حِلمَاً وَ عَمَلاً صالِحاً و ألحِقنی بِالصّالحین

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.