پ
پ

✨☀️اثبات وجود حجت خدا در هر زمان در آیات قرآن (۱)☀️✨

آیه‌ی ۷۱ سوره‌ی اسراء

«يَوْمَ نَدْعُو كُلَّ أُنَاسٍ بِإِمَامِهِمْ …»

[(ياد كن) روزی را كه هر گروهی را با امامشان فرا می‏‌خوانيم… ‌]

☀️ امام محمد باقر علیه السلام فرمود: وقتی آیه: «یَوْمَ نَدْعُو كُلَّ أُنَاسٍ بِإِمَامِهِمْ» نازل شد، مسلمانان گفتند: یا رسول ‌الله! آیا تو امام همه مردم نیستی؟ پیامبر صلی الله علیه و آله فرمود: من پیامبر و فرستاده خدا به سوی همه مردم هستم، اما بعد از من مردم از سوی خدا، از اهل بیت من علیهم السلام امامانی خواهند داشت كه در میان مردم خواهند آمد و تكذیب می‌شوند و سردمداران كفر و طرفداران آنها، به این امامان ظلم خواهند كرد، هر كس با آنها دوستی كند و ولایت آنها را بپذیرد و پیرو آنها باشد، او از من است، همراه من خواهد بود و مرا ملاقات خواهد كرد؛ اما هر كس به آنها ظلم كند و آنها را تكذیب نماید، از من و همراه من نخواهد بود و من از او بیزارم.

📚- كافی، ج ۱، ص ۱۶۸، ح ۱ / تفسیر البرهان

 

☀️ از ابو بصیر روایت شده است كه از امام صادق علیه السلام درباره كلام امیر المؤمنین علیه السلام پرسیدم كه فرمود: اسلام غریبانه آغاز شده و دوباره غریب خواهد شد، همان گونه كه بود، خوش به حال غُرباء. فرمود: ای ابا محمد! داعی و [قائم] ما دین جدیدی می‌آورد، آن گونه كه پیامبر خدا صلی الله علیه و آله آورد، من پای امام را گرفته و گفتم‌: شهادت می‌دهم شما امام من هستید. فرمود: خداوند قطعاً هر كس را با امام و رهبرش فرا می‌خواند، خورشید پرستان را با خورشید، ماه ‌پرستان را با ماه، آتش‌ پرستان را با آتش، و سنگ و بت ‌پرستان را با بت‌هایشان.

📚- تفسیر عیاشی، ج ۲، ص ۳۲۵، ح ۱۱۸ / تفسیر البرهان

 

☀️ امام صادق علیه السلام فرمود:‌ زمین هرگز از امامی كه حلال خدا را حلال كند و حرام خدا را‌ حرام خالی نمی‌شود و این معنی كلام خداوند است كه می‌فرماید: «یَوْمَ نَدْعُو كُلَّ أُنَاسٍ بِإِمَامِهِمْ» پس فرمود: پیامبر خدا صلی الله علیه و آله فرموده است: هر كس بمیرد بدون این كه امام خود را بشناسد، به مرگ جاهلیّت از دنیا رفته است. حاضران از تعجب گردن كشیدند و چشم گرد كردند، امام فرمود: منظور، جاهلیت جَهلاء [شدید ترین نوع جاهلیت] نیست. ( منظور جاهليت از روی کفر و نفاق است)

📚- تفسیر عیاشی، ج ۲، ص ۳۲۶، ح ۱۱۹ / تفسیر البرهان

 

☀️ امام صادق علیه السلام فرمود: آیا خدا را شكر نمی‌كنید كه روز قیامت هر قومی همراه كسانی كه ولایتشان را پذیرفته فرا خوانده می‌شوند؟ ما به پیامبر پناه می‌بریم و شما به ما.

📚- مناقب، ج ۳، ص ۶۵ / تفسیر البرهان

👈بیان؛ این آیه از آیاتی است که اثبات می‌کند در هر زمانی یک حجت خدایی است که هر کس ولایت او را داشته باشد روز قیامت با او محشور می‌شود و اینکه زمین هرگز از حجّت خدا خالی نیست، هر کس ولایت او را نداشته باشد و بمیرد به مرگ جاهليت مرده است و آن هم نه جاهليتی که پشت کوهی بوده و امام و پیغمبر ندیده بلکه جاهليتی که از روی کفر و نفاق بوده است یعنی می‌داند امیرالمؤمنین علیه‌السلام حق است و می‌شناسد ولی ایمان نمی‌آورد، الان هم همینطور است، امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف را می‌دانند هست و می‌شناسند ولی ایمان نمی‌آورند.

⁉️باید از منکرین ولایت ائمه علیهم السلام پرسید شما این آیه را چگونه معنا می‌کنید ⁉️
⁉️آیا پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم فقط حجت خدا بود و مردم بعد از پیامبر (ص) دیگر حجت خدا در میانشان نیست. پس روز قيامت با چه کسی محشور می‌شوند⁉️⁉️

❌و سولات دیگر، فَاعْتَبِرُوا يَا أُولي الأَبْصَارِ ❌

✨✨✨✨✨☀️☀️☀️☀️✨✨✨✨✨

✨☀️اثبات وجود حجت خدا در هر زمان در آیات قرآن (۲)☀️✨

آیه ۱۰۵ سوره‌ی توبه

«وَقُلِ اعْمَلُوا فَسَيَرَ‌ى الله عَمَلَكُمْ وَرَ‌سُولُهُ وَالمُؤْمِنُونَ وَ سَتُرَدُّونَ إِلى عالِمِ الْغَيْبِ وَ الشَّهادَةِ فَيُنَبِّئُكُمْ بِما كُنْتُمْ تَعْمَلُونَ»

[ای پیغمبر به مردم بگو: « هر کاری می خواهید بکنید! ولی عمل شما را خدا و رسولش و مؤمنین می بینند! و به‌ زودى، به‌ سوى داناى نهان و آشكار، بازگردانده مى‌شويد و شما را به آنچه عمل مى‌كرديد، خبر مى‌دهند.!]

☀️امام صادق (علیه السلام)- وَ المُؤْمِنُونَ همان ائمّه هستند.

📚 تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۶، ص۳۳۲ بحار الأنوار، ج۲۳، ص۳۴۰/ وسایل الشیعهًْ، ج۱۶، ص۱۰۹/ بحار الأنوار، ج۱۷، ص۱۵۰/ بصایرالدرجات، ص۴۲۴/ نور الثقلین

☀️امام صادق (علیه السلام)- سماعه گوید: از امام (علیه السلام) شنیدم که می‌فرمود: «چرا رسول خدا (صلی الله علیه و آله) را ناراحت می‌کنید»؟ مردی به او عرض کرد: «چگونه او را ناراحت می‌کنیم»؟ فرمود: «آیا نمی‌دانید که کردارهای شما بر او عرضه می‌شود و اگر معصیتی را ببیند ناراحت می‌شود؟ پس رسول خدا (صلی الله علیه و آله) را ناراحت نکنید و او را خوشحال کنید».
📚 تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۶، ص۳۲۶ / الکافی، ج۱، ص۲۱۹/ نور الثقلین/ البرهان

☀️امام باقر علیه السلام فرمود: رسول خدا كه سلام و درود خدا بر او و اهل بیت او باد، در حالی كه در میان گروهی از اصحابش بود، فرمود: بودن من در میان شما برای شما خیر است و جدا شدن من از شما، برای شما خیر است. جابر بن عبدالله انصاری برخاست و گفت: ای رسول خدا! شكی نیست كه ماندن شما در میان ما برای ما خیر است، چگونه جدا شدن شما از ما برای ما خیر می‌باشد؟ فرمود: اما این كه ماندن من میان شما خیر است، از این رو است كه خدای عز و جل می‌فرماید: «وَمَا كَانَ اللّهُ لِیُعَذِّبَهُمْ وَأَنتَ فِیهِمْ وَمَا كَانَ اللّهُ مُعَذِّبَهُمْ وَهُمْ یَسْتَغْفِرُونَ»«انفال/۳۳» [(ولی) تا تو در میان آنان هستی، خدا بر آن نیست كه ایشان را عذاب كند و تا آنان طلب آمرزش می‌كنند، خدا عذاب‌ كننده ایشان نخواهد بود] یعنی آنان را با شمشیر عذاب ‌دهد. و اما این كه جدا شدنم از شما برای شما خیر است؛ چون اعمال شما هر دوشنبه و پنجشنبه بر من عرضه می‌شود، پس بابت كارهای نیك شما خدا را سپاس می‌گویم و برای كارهای بد، برای شما طلب آمرزش می‌كنم.
📚امالی، ج ۲، ص ۲۲/ تفسير البرهان

☀️ داود بن كثیر رقی نقل كرده است: نزد امام صادق علیه السلام نشسته بودم كه به من گفت: ای داود! ‌همانا اعمال شما در روز پنجشنبه بر من عرضه می‌گردد. از جمله اعمال شما، برقراری صله رحم با پسر عمویت، بر من عرضه شد و خوشحال شدم. چرا كه من دریافتم كه صله شما موجب پایان عمر او و فرا رسیدن اجلش قبل از تو است. داود گفت: من پسر عمویی داشتم كه معاند و ناصب اهل بیت علیهم السلام و خبیث بود و به اطلاع من رسید كه او و عیالش در تنگنا به سر می‌برند. قبل از سفرم به مكه مبلغی را برای هزینه او اختصاص دادم.‌ هنگامی كه به مدینه رسیدم، امام صادق علیه السلام این موضوع را به اطلاع من رساند.
📚- امالی، ج ۲، ص ۲۷/ تفسير البرهان

⚡️☀️⚡️☀️⚡️☀️⚡️☀️⚡️☀️⚡️☀️⚡️

👈بیان؛ در این آیه «سین» که در کلمه فَسَیَرَی آمده «سین» تحقّق است، یعنی حتماً خدا می‌بیند و پیغمبر خدا صلی الله علیه و آله و سلّم می‌بیند و ائمه هم می‌بینند. «سین» سین سوف به معنای بزودی نیست.

🔅ذیل همین آیه معصوم می‌فرماید مؤمنین ما آل محمد هستیم.
آل محمد صلوات الله علیهم اجمعین نه تنها عملتان بلکه آنچه در ذهنتان هم می‌گذرد را می‌دانند.
👈اعمال ما روزهای دوشنبه و پنج شنبه به امام زمان عرضه می‌شود. حضرت برای اعمال نیکمان شاد می‌شوند و برایمان دعا می‌کنند و برای اعمال بدمان غمگین می‌شوند و در شب جمعه برای اعمال بَدمان از خدا طلب استغفار می‌کنند.
⚡️پس بیایید با گناه نکردن دل حضرت را خون نکنیم و از آنهایی باشیم که باری از دوش آل محمّد برداشتند و خدای ناکرده از آنهایی نباشیم که سوار بر آل محمّد (ص) شدند. ان شاء الله

⁉️از منکرین ولایت ائمه‌ی معصومین علیهم السلام باید پرسید شما این آیه را چگونه معنا می‌کنید؟ ⁉️
⁉️آیا غیر از امامان معصوم کسی از اعمال خلق، خبر دارد؟⁉️

❌و سولات دیگر، فَاعْتَبِرُوا يَا أُولي الأَبْصَارِ ❌

✨✨✨✨✨☀️☀️☀️☀️✨✨✨✨✨

✨☀️اثبات وجود حجت خدا در هر زمان در آیات قرآن (۳)☀️✨

آیه‌ی ۱۴۳ سوره‌ی بقره

«وَكَذَلِكَ جَعَلْنَاكُمْ أُمَّةً وَسَطًا لِّتَكُونُواْ شُهدَاء عَلَی النَّاسِ وَيكُونَ الرَّسُولُ عَلَيكُمْ شَهيدًا…»

[و بدين گونه شما را امتی ميانه قرار داديم تا بر مردم، گواه باشيد و پيامبر بر شما گواه باشد… ]

☀️بُرید عِجلی روایت می‌كند كه از امام صادق علیه السلام تفسیر آیه «وَكَذَلِكَ جَعَلْنَاكُمْ أُمَّةً وَسَطًا لِّتَكُونُواْ شُهدَاء عَلَی النَّاسِ» را پرسیدم، حضرت فرمود: ما، امت میانه و گواهان خدا بر خلقش و حجت او بر روی زمین هستیم.

📚 كافی، ج ۱، ص ۱۴۶، ح ۲ / تفسیر البرهان

☀️ امام صادق علیه السلام فرمود: خداوند متعال می‌فرماید: «وَكَذَلِكَ جَعَلْنَاكُمْ أُمَّةً وَسَطًا لِّتَكُونُواْ شُهدَاء عَلَی النَّاسِ وَیكُونَ الرَّسُولُ عَلَیكُمْ شَهیدًا» پس آیا گمان می‌بری كه منظور خداوند از این آیه، تمام یكتا پرستانی كه به سوی قبله نماز می‌گزارند هستند؟! آیا فكر می‌كنی كسی كه شهادت او در دنیا بر پیمانه‌ای از خرما جائز نمی‌باشد و ارزشی ندارد، در آخرت خداوند از او شهادت و گواهی می‌خواهد و گواهی او را در حضور تمامی امت‌های گذشته می‌پذیرد؟! هرگز چنین نیست و مقصود خداوند، اینان نیستند، بلكه منظور خداوند از آیه، همان امتی است كه دعای ابراهیم علیه السلام بر آن واجب شد: «كُنتُمْ خَیرَ أُمَّةٍ أُخْرِجَتْ لِلنَّاسِ» «آل‌عمران/ ۱۱۰» [شما بهترین امتی هستید كه برای مردم پدیدار شده‌اید] و آنها، امت میانه و بهترین امت هستند كه به سود انسان‌ها آفریده شده‌اند». ( منظور از امت ائمه اطهار علیهم‌السلام هستند.)
📚- تفسیر عیاشی، ج ۱، ص ۸۲، ح ۱۱۴/تفسير البرهان

☀️امیرالمؤمنین علی علیه السلام فرمودند : رسول‌خدا گواه و شاهدی بر ما اهل‌بیت (علیهم السلام) است و ما شاهدان خداوند بر خلقش و حجّت‌های او در زمینش هستیم. ما هستیم که منظور خداوند در این کلام هستیم: وَ کَذلِکَ جَعَلْناکُمْ أُمَّةً وَسَطاً لِتَکُونُوا شُهَداءَ عَلَی النَّاسِ … در هر زمانی، امامی از ما هست که شاهد بر اهل زمان خود باشد.

📚 تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱، ص۷۰۶ کتاب سلیم بن قیس، ص۸۸۴

👈بیان؛ یکی از خصوصیاتی که امام معصوم دارد و خدا به او داده، این است که شاهد بر خلق است، یعنی اعمال درونی مثل اعتقادات و نیّات و اعمال بیرونی یعنی اعمالی که در ظاهر وآشکار انجام می‌دهیم مثل نماز خواندن، صدقه دادن و… همه را امام می‌داند.
⚡️در این آیه هم، به همين خصوصیت امام معصوم اشاره شده است. و غیر از اهل بیت علیهم السلام هیچ کسی این خصوصیت را ندارد.

👈و نکته‌ی مهم این است که؛ این شاهد در هر زمانی هست و زمين هرگز خالی از این شاهد نمی‌شود. و این آیه، وجود امام معصوم را در هر زمانی اثبات می‌کند.

⁉️ از منکرین ولایت اهل بیت علیهم السلام باید پرسید شما این آیه را چگونه معنا می‌کنید. شاهدان شما بعد رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم چه کسانی هستند ⁉️
⁉️ آیا غیر معصوم می‌تواند شاهد بر خلق باشد. ⁉️

❌و سوالهای دیگر، فَاعْتَبِرُوا يَا أُولي الأَبْصَارِ ❌

✨✨✨✨✨☀️☀️☀️☀️✨✨✨✨✨

✨☀️اثبات وجود حجت خدا در هر زمان در آیات قرآن (۴)☀️✨

آیه‌ی ۳۶ سوره‌ی توبه

«إِنَّ عِدَّةَ الشُّهُورِ عِندَ اللّهِ اثْنَا عَشَرَ شَهْراً فِي كِتَابِ اللّهِ يَوْمَ خَلَقَ السَّمَاوَات وَالأَرْضَ مِنْهَا أَرْبَعَةٌ حُرُمٌ ذَلِكَ الدِّينُ الْقَيِّمُ فَلاَ تَظْلِمُواْ فِيهِنَّ أَنفُسَكُمْ وَقَاتِلُواْ الْمُشْرِكِينَ كَآفَّةً كَمَا يُقَاتِلُونَكُمْ كَآفَّةً وَاعْلَمُواْ أَنَّ اللّهَ مَعَ الْمُتَّقِينَ»

[در حقيقت ‏شماره ماه‏ها نزد خدا از روزی كه آسمان­ها و زمين را آفريده، در كتاب (علم) خدا دوازده ماه است. از اين (دوازده ماه) چهار ماه (ماه) حرام است. اين است آيين استوار. پس در اين، بر خود ستم مكنيد و همگی با مشركان بجنگيد، چنان که آنان همگی با شما می‌جنگند و بدانيد كه خدا با پرهيزگاران است]

☀️جابر جُعفی روایت كرده است: از امام باقر علیه السلام در باره تأویل این فرموده خدای عز و جل: «إِنَّ عِدَّةَ الشُّهُورِ عِندَ اللّهِ اثْنَا عَشَرَ شَهْراً فِی كِتَابِ اللّهِ یَوْمَ خَلَقَ السَّمَاوَات وَالأَرْضَ… الدِّینُ الْقَیِّمُ فَلاَ تَظْلِمُواْ فِیهِنَّ أَنفُسَكُمْ». پرسیدم. سرورم نفس راحتی كشید و سپس فرمود: ای جابر! اما منظور از سال، جدم رسول خداست ـ سلام و درود خدا بر او و اهل بیت او باد ـ ، و ماه­های آن دوازده تا است. پس او امیر مؤمنان، تا حسن و حسین و تا پدرم علی زین‌ العابدین و تا من و تا پسرم جعفر و پسرش موسی و پسرش علی و پسرش محمد و پسرش علی و تا پسرش حسن و تا پسرش محمد هادی مهدی، دوازده امام و حجت‌های خدا در میان خلقش و امنای او بر وحی و علمش هستند. و چهار (ماه‌های) حرام كه دین قیّم هستند؛ چهار نفر از آنان با یك اسم پا به عرصه می‌گذارند: علی امیر مؤمنان و پدرم علی بن حسین و علی بن موسی و علی بن محمد علیهم السلام. دین قیم، به رسمیت شناختن این امامان است، پس در آنها به خود ظلم نكنید، یعنی به همه آنان ایمان بیاورید، تا هدایت شوید.

📚 غیبه نعمانی، ص ۱۴۹، ح ۱۱۰ / تفسیر البرهان

☀️داودبن‌کثیر رقّی گوید: … امام صادق (علیه السلام) ندا داد: «ای سماعهًْ‌بن‌مهران! یک سبد خرما برایم بیاور». سماعه سبدی از خرما برای او آورد. یک دانه خرما از آن برداشت و خورد و هسته‌ی آن را درآورد و آن را در زمین کاشت. پس شکافته شد و سبز شد و بزرگ شد و دارای خوشه شد و به بار نشست. آنگاه، خرمایی از یک خوشه را با دست خود گرفت و آن را شکافت و کاغذی سفید از درون آن بیرون آورد و آن را باز کرد و به من داد و فرمود: «آن را بخوان». آن را خواندم: «در آن دو خط بود؛ اوّلی لا إله الا الله، محمّد رسول الله، و دوّمی إِنَّ عِدَّةَ الشُّهُورِ عِندَ اللهِ اثْنَا عَشَرَ شَهْراً فِی کِتَابِ اللهِ یَوْمَ خَلَقَ السَّمَاوَات وَ الأَرْضَ مِنْهَا أَرْبَعَةٌ حُرُمٌ ذَلِکَ الدِّینُ الْقَیِّمُ، امیرمؤمنان علیّ‌ّّّبن‌ابی‌طالب، حسین‌بن‌علی، علیّ‌بن‌حسین، محمّدبن‌علی، جعفربن‌محمّد، موسی‌بن‌جعفر، علیّ‌بن‌موسی، محمّدبن‌علی، علیّ‌بن‌محمّد، حسن‌بن‌علی (و خَلَف حجهًْ (عجل الله تعالی فرجه الشریف)». سپس فرمود: «ای داود! آیا می‌دانی چه زمانی این نوشته شد»؟ عرض کردم: «خدا و رسولش (صلی الله علیه و آله) و شما داناترید». پس فرمود: «دوهزار سال پیش از اینکه آدم (علیه السلام) آفریده شود».

📚 تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۶، ص۱۴۴ بحار الأنوار، ج۲۴، ص۲۴۳/ بحار الأنوار، ج۳۶، ص۴۰۰/ البرهان

👈 در این آیه خداوند به ظاهر به ماه‌های سال اشاره می‌کند ولی در باطن اشاره به ائمه اطهار علیهم السلام است. چون در خود آیه می‌فرماید به اینها ظلم نکنید، سوال : مگر ما می‌توانیم به ماه‌های سال اثری داشته باشیم؟ آنها مخلوق خدا هستند و به فرمان خدا …
پس بر طبق روایات منظور از ماه‌های سال ائمه معصومین علیهم السلام هستند که خداوند فرموده به اینها ظلم نکیند، و به همه‌ی آنها ایمان بیاورید،(چهار امامی مثل زیدیه و شش امامی و… نباشید به همه ایمان بیاورید و پیروشان باشید و دین و اعتقاداتتان را از آنها بگیرید…) این دین قیّم و استوار است.

⁉️ از منکرین ولایت اهل بیت علیهم السلام باید پرسید شما این آیه را چگونه معنا می‌کنید. ائمه دوازده گانه‌ی شما که خداوند در این آیه می‌فرماید و پیامبر (ص) هم فرمودند جانشينان من دوازده نفرند، چه کسانی هستند؟ ⁉️
⁉️ آیا غیر معصوم می‌تواند امام بر خلق باشد. ⁉️

❌و سوالهای دیگر، فَاعْتَبِرُوا يَا أُولي الأَبْصَارِ ❌

✨✨✨✨✨☀️☀️☀️☀️✨✨✨✨✨

✨☀️اثبات وجود حجت خدا در هر زمان در آیات قرآن (۵)☀️✨

سوره‌ی قدر

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
«إِنَّا أَنزَلْنَاهُ فِي لَيْلَةِ الْقَدْرِ (۱) وَمَا أَدْرَاكَ مَا لَيْلَةُ الْقَدْرِ (۲) لَيْلَةُ الْقَدْرِ خَيْرٌ مِّنْ أَلْفِ شَهْرٍ (۳) تَنَزَّلُ الْمَلَائِكَةُ وَالرُّوحُ فِيهَا بِإِذْنِ رَبِّهِم مِّن كُلِّ أَمْرٍ (۴) سَلَامٌ هِيَ حَتَّي مَطْلَعِ الْفَجْرِ (۵)»

[ما (قرآن را) در شب قدر نازل كرديم * و از شب قدر چه آگاهت كرد؟ * شب قدر از هزار ماه ارجمندتر است * در آن (شب) فرشتگان با روح به فرمان پروردگارشان براي هر كاري (كه مقدر شده است)، فرود می‌آيند * (آن شب) تا دم صبح، صلح و سلام است]

☀️امام باقر علیه السلام فرمودند: ای گروه شیعیان! با سوره إِنَّا أَنْزَلْناهُ فِی لَیْلَةِ الْقَدْرِ برهان آورید تا پیروز شوید. به خدا قسم! که این سوره پس از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله دلیل و حجت خدای بزرگ(بر ولایت اهل‌بیت ع) بر مردم است و آن سوره از امتیازات دین شماست و نهایت دانش ما.
ای شیعیان! به‌وسیله‌ی سوره «حم وَ الْکِتابِ الْمُبِینِ» با دشمنان خود استدلال کنید زیرا این سوره اختصاص به والیان امر پس از پیامبر (ص) دارد.

📚 تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۸، ص۲۴۰ الکافی، ج۱، ص۲۴۹/ نورالثقلین/ البرهان

☀️و از حضرت امام جعفر صادق علیه السلام روایت شده است كه ایشان فرمود: حضرت امیرالمؤمنین علی علیه السلام چندین بار ­فرمود: آن تَیمی و آن عَدَوی (ابوبکر و عمر لعنةالله علیهما) خدمت رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم بودند و ایشان «إِنَّا أَنزَلْنَاهُ فِی لَیْلَةِ الْقَدْرِ» را با خاكساری و گریه قرائت ­فرمود. آن دو عرض ­كردند: چقدر نسبت به این سوره، رقیق القلب هستی و تحت تأثیر آن قرار می­‌گیری! رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمود: دلیلش آن چیزی است كه چشم من آن را دید و قلبم با تمام وجود آن را دریافت كرد و نیز به خاطر چیزی است كه قلب این شخص، پس از من می‌بیند. عرض كردند: مگر شما چه دیده­‌ای و او چه می­بیند؟ حضرت صلی الله علیه و آله و سلم برای آن دو بر خاك ­نوشت: «تَنَزَّلُ الْمَلَائِكَةُ وَالرُّوحُ فِیهَا بِإِذْنِ رَبِّهِم مِّن كُلِّ أَمْرٍ» سپس ­فرمود: آیا پس از كلام خداوند عزّ و جلّ: «كُلِّ أَمْرٍ» چیز دیگری باقی می‌ماند؟ عرض كردند: خیر. فرمود: آیا كسی را كه امر بر او نازل می‌شود، می‌شناسید؟ عرض كردند: شما هستی_ ای رسول خدا – صلی الله علیه و آله و سلم. ­فرمود: آری، آیا شب قدر پس از من نیز هست؟ عرض كردند: بله. فرمود: آیا آن امر در آن نازل می‌شود؟ عرض كردند: آری. فرمود: بر چه كسی؟ عرض كردند: نمی‌دانیم. آن گاه پیامبر – كه سلام و درود خدا بر ایشان باد – دست بر سر من گذاشت و فرمود: اگر نمی‏دانيد، اكنون بدانید، آن كس پس از من، این مرد است.(یعنی امیرالمؤمنین ع) آن دو پس از رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم آن شب را از شدّت هراسی كه در دلشان ­افتاد، خوب می‌شناختند.

📚 كافی، ج ۱، ص ۱۹۳، ح ۵ / تفسیر البرهان

👈 در این سوره خداوند به شب قدر اشاره می‌کند و در آیه‌ی ۴ می‌فرماید : «تَنَزَّلُ الْمَلَائِكَةُ وَالرُّوحُ فِیهَا بِإِذْنِ رَبِّهِم مِّن كُلِّ أَمْرٍ» یعنی در این شب ملائکه و روح القدس به اذن پروردگار نازل می‌شوند…

⚡️کلمه‌ی «تَنزَّلُ» در اصل «تتنزّل» بوده است، و از آن‌جا که فعل مضارع دلالت بر استمرار دارد روشن مى‏‌شود که شب قدر مخصوص به زمان پیامبر اکرم(ص) و نزول قرآن مجید نبوده، بلکه امرى است مستمر و شبى است مداوم که همه ساله تکرار مى‏‌شود.

👈سوره‌ی قدر، سوره‌ی اهل بیت علیهم السلام است و دلیل بر عصمت و اینکه نَفس رسول الله هستند، و بر حقانیت ولایت کلیه‌ی امیرالمؤمنین و اولاد کرامشان تا امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف دلالت دارد.و نشان می‌دهد که در هر زمانی یک حجت خدایی هست که ملائکه و روح القدس در شب قدر بر او نازل می‌شوند…

⁉️ از منکرین ولایت اهل بیت علیهم السلام باید پرسید شما این سوره را چگونه معنا می‌کنید؟ آیا شما به شب قدر اعتقاد دارید یا منکر سوره‌ی قدر هستید؟ ⁉️

⁉️آیا شب قدر فقط زمان رسول الله بوده و بعد از ایشان دیگر نیست؟ اگر اینگونه باشد انسانهایی که بعد از ایشان به دنیا می‌آیند همه تباه می‌شوند ⁉️
⁉️اگر به شب قدر اعتقاد دارید به ما بگویید ملائکه و روح القدس بر چه کسی نازل می‌شوند؟
آیا غیر معصوم صلاحیّت این را دارد که ملائکه بر او نازل شوند؟ ⁉️

❌و سوالهای دیگر، فَاعْتَبِرُوا يَا أُولي الأَبْصَارِ ❌

✨✨✨✨✨☀️☀️☀️☀️✨✨✨✨✨

✨☀️اثبات وجود حجت خدا در هر زمان در آیات قرآن (۶)☀️✨

آیه‌ی ۵۹ سوره‌ی نساء

«يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ أَطِيعواْ اللّهَ وَ أَطِيعواْ الرَّسُولَ وَأُوْلِي الأَمْرِ مِنكُمْ…»

[ای كسانی كه ايمان آورده‏ايد! خدا را اطاعت كنيد و پيامبر و اوليای امر خود را (نيز) اطاعت كنيد؛ …]

☀️ جابر بن عبدالله انصاری می‌گوید: هنگامی كه خداوند آیه‌ «َیا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُواْ أَطِیعواْ اللّهَ وَأَطِیعواْ الرَّسُولَ وَأُوْلِی الأَمْرِ مِنكُمْ» را بر پیامبرش محمد صلی الله علیه و آله نازل كرد، گفتم: ای رسول خدا! ما خدا و پیامبرش را شناختیم، پس اولوالامری كه خداوند اطاعت از آنها را به اطاعت از شما پیوند داده است، چه كسانی هستند؟

حضرت فرمود: ای جابر! آنها خلیفه و جانشین من و بعد از من امامان مسلمانان هستند. اول علی ابن ابی طالب علیه السلام، سپس حسن علیه السلام، بعد از او حسین علیه السلام، بعد علی بن حسین علیه السلام، محمد بن علی علیه السلام كه در تورات به «باقر» معروف است؛ تو او را خواهی دید، پس وقتی او را ملاقات كردی، سلام مرا به او برسان. پس از او صادق، جعفر بن محمد علیه السلام و بعد از او موسی بن جعفر علیه السلام، علی بن موسی علیه السلام، محمد بن علی علیه السلام، علی بن محمد علیه السلام، حسن بن علی علیه السلام و سپس امامی كه هم نام و هم كینه‌ من است، حجت خدا در زمین و بقیه او در میان بندگانش است، فرزند حسن بن علی علیه السلام، او كسی است كه خداوند، ذكر و یاد خود را پس از گشودن شرق و غرب به دست این امام، در زمین گسترش می‌دهد. او كسی است كه از دید پیروان و دوستدارانش مخفی می‌شود، به ‌طوری كه جز كسی كه خداوند، ایمان قلبی او را آزموده باشد، نمی­تواند كه بر اظهار امامتش ثابت قدم بماند.
جابر گفت: به ایشان عرض كردم: ای رسول خدا! آیا در زمان غیبتش بهره‌ای به پیروانش می‌رسد؟ فرمود: آری، به كسی كه مرا به پیامبری برگزید، سوگند یاد می‌كنم كه آنها از نور امامت و ولایتش چنان بهره‌ای می‌برند كه كل مردم از تابش خورشید سود می‌برند، حتی اگر ابری هم حایل شود.
ای جابر! این موضوع از رازهای پنهان گنجینه‌ علم خداست؛ پس آن را از كسانی كه شایستگی آن را ندارند، مخفی نگهدار.

📚 – كمال الدین و تمام النعمه ص ۲۴۱، ح ۳ / تفسیر البرهان

☀️ امام باقر علیه السلام در باره آیه شریفه: «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُواْ أَطِیعواْ اللّهَ وَأَطِیعواْ الرَّسُولَ وَأُوْلِی الأَمْرِ مِنكُمْ» فرمود: مراد از اولی الامر، امامانی هستند از نسل علی علیه السلام و فاطمه سلام الله علیها تا قیام قیامت.

📚 – كمال‌الدین و تمام النعمة، ص ۲۱۳، ح ۶ / تفسير البرهان

👈 در این آیه خداوند به صاحبان امری اشاره می‌کند که اطاعت‌شان بر همه واجب است و مساوی اطاعت از رسول الله است. و بر طبق روایات آنها اهل‌بیت پیغمبر (ص) هستند و همچون پیامبر دارای عصمت هستند.

⁉️ از منکرین ولایت اهل بیت علیهم السلام باید پرسید شما این آیه را چگونه معنا می‌کنید؟ اولی‌الامری که خداوند در این آیه می‌فرماید چه کسانی هستند؟⁉️

⁉️ آیا غیر معصوم می‌تواند اولی‌الامر باشد؟ ⁉️

❌و سوالهای دیگر، فَاعْتَبِرُوا يَا أُولي الأَبْصَارِ ❌

✨✨✨✨✨☀️☀️☀️☀️✨✨✨✨✨

✨☀️اثبات وجود حجت خدا در هر زمان در آیات قرآن (۷)☀️✨

آیه‌ی ۴۳ سوره‌ی بقره

«وَأَقِيمُوا الصَّلَاةَ وَآتُوا الزَّكَاةَ وَارْكَعُوا مَعَ الرَّاكِعِينَ»

[و نماز را بر پا دارید، و زكات بپردازید، و همراه ركوع‌كنندگان ركوع كنید.]

☀️الصّادق (علیه السلام)- نَحْنُ الصَّلَاهًُْ فِی کِتَابِ اللَّهِ عَزَّ‌وَ‌جَل.

🔅امام صادق علیه السلام فرمودند: منظور از «نماز» در کتاب خدا ما [اهل‌بیت پیامبر ] هستیم؛ ما در قرآن «نماز» هستیم.

📚تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱، ص۳۰۲ بحارالأنوار، ج۲۴، ص۳۰۳

☀️الرّضا (علیه السلام)- إِنَّ اللَّهَ عَزَّ‌وَ‌جَلَّ أَمَرَ … بِالصَّلَاهًِْ وَ الزَّکَاهًِْ فَمَنْ صَلَّی وَ لَمْ یُزَکِ لَمْ تُقْبَلْ مِنْهُ صَلَاتُه.

امام رضا علیه السلام فرمودند: خدای عزّوجلّ دستور فرموده است … [که بندگان] نماز و زکات را ادا کنند. پس هرکس نماز بخواند ولی زکات نپردازد نماز او پذیرفته نیست.

📚تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱، ص۳۰۸ بحارالأنوار، ج۷۱، ص۶۸/ نورالثقلین

🔸و همراه رکوع‌کنندگان رکوع کنید🔸

☀️العسکری (علیه السلام)- وَ ارْکَعُوا مَعَ الرَّاکِعِینَ تَوَاضَعُوا مَعَ الْمُتَوَاضِعِینَ لِعَظَمَهًِْ اللَّهِ عَزَّوَجَلَّ فِی الِانْقِیَادِ لِأَوْلِیَاءِ اللَّهِ مُحَمَّدٍ (صلی الله علیه و آله) نَبِیِّ اللَّهِ وَ عَلِیٍّ (علیه السلام) وَلِیِّ اللَّهِ وَ الْأَئِمَّهًِْ بَعْدَهُمَا سَادَاتِ أَصْفِیَاءِ اللَّهِ.

🔅امام عسکری علیه السلام فرمودند: یعنی درجهت بزرگداشت مقام خداوند، در راه فرمانبرداری از اولیای او محمّد (پیامبر خدا و علی (علیه السلام) ولی خدا و امامان (علیهم السلام) پس از آنان که سرور برگزیدگان هستند، همراه متواضعین و افراد فروتن، تواضع کرده و فروتنی به خرج دهید.

📚تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱، ص۳۱۲ بحارالأنوار، ج۲۴، ص۳۹۵/ بحارالأنوار، ج۷۱، ص۳۰۸/ تأویل الآیات الظاهرهًْ، ص۵۷/ الإمام العسکری، ص۲۳۱/ البرهان

 

☀️الباقر (علیه السلام)- قَوْلِهِ تَعَالَی وَ ارْکَعُوا مَعَ الرَّاکِعِینَ نَزَلَتْ فِی رَسُولِ اللَّهِ (صلی الله علیه و آله) وَ عَلِیُّ‌بْنُ‌أَبِی‌طَالِبٍ (علیه السلام) وَ هُمَا أَوَّلُ مَنْ صَلَّی وَ رَکَعَ.

🔅امام باقر علیه السلام فرمودند : عبارت «وَ ارْکَعُوا مَعَ الرّاکِعینَ» در شأن رسول‌خدا (و علیّ‌بن‌ابی‌طالب (علیه السلام) در آن هنگام که نخستین نمازگزاران و رکوع‌کنندگان بودند، نازل شد. (و منظور از راکعین، آن دو بزرگوارهستند).

📚تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱، ص۳۱۲ بحارالأنوار، ج۳۸، ص۲۰۱/ المناقب، ج۲، ص۱۳/ البرهان/ شواهدالتنزیل، ج۱، ص۱۱۱/ الصراط المستقیم، ج۱، ص ۲۳۴

👈 بیان؛ منظور از صلاة در آیه ، اقامه‌ی ولایت امیرالمؤمنین و ائمه معصومین علیهم السلام است، با اقامه‌ی ولایت ایشان نماز و زکات ما قبول می‌شود و الّا بدون ولایت نه نمازی است و نه زکاتی.

👈 منظور؛ «وَ ارکعوا مع الراکعین» یعنی؛ رکوع کنید با رکوع کنندگان، در این آیه « مَعَ» معیت زمانیست، یعنی در هر زمانی یک حجت خدایی هست که باید با او باشی، بر طبق روایات زمین هرگز از حجت خدا خالی نمی‌باشد، اولین حجت خدا حضرت آدم علیه السلام بود و بعد از ایشان پیامبران گذشته تا رسید به پیغمبر خاتم صلی الله علیه و آله و سلم و بعد از ایشان ائمه اطهار علیهم السلام حجت خدا هستند، و الآن امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف آخرین حجت خدا بر خلق هستند، که ما باید با او باشیم وگرنه هلاک می‌شویم….

✨✨✨✨✨☀️☀️☀️☀️✨✨✨✨✨

✨☀️اثبات وجود حجت خدا در هر زمان در آیات قرآن (۸)☀️✨

آیه ۲۴ – سوره فاطر

«إِنَّا أَرْسَلْناكَ بِالْحَقِّ بَشيراً وَ نَذيراً وَ إِنْ مِنْ أُمَّةٍ إِلاَّ خَلا فيها نَذيرٌ»

[ما تو را بحق به‌عنوان بشارت‌دهنده و انذار‌كننده فرستاديم؛ و هر امّتى در گذشته انذاركننده‌اى داشته است!]

☀️عَنْ أَبِی جَعْفَرٍ أَنَّهُ قَال: … یَا مَعْشَرَ الشِّیعَهًِْ یَقُولُ اللَّهُ تَبَارَکَ وَ تَعَالَی وَ إِنْ مِنْ أُمَّةٍ إِلَّا خَلا فِیها نَذِیرٌ قِیلَ یَا أَبَاجَعْفَرٍ نَذِیرُهَا مُحَمَّدٌ قَالَ صَدَقْتَ فَهَلْ کَانَ نَذِیرٌ وَ هُوَ حَیٌّ مِنَ الْبِعْثَهًِْ فِی أَقْطَارِ الْأَرْضِ فَقَالَ السَّائِلُ لَا. قَالَ أَبُوجَعْفَرٍ أَرَأَیْتَ بَعِیثَهُ أَ لَیْسَ نَذِیرَهُ کَمَا أَنَّ رَسُولَ اللَّهِ فِی بِعْثَتِهِ مِنَ اللَّهِ عَزَّوَجَلَّ نَذِیرٌ فَقَالَ بَلَی قَالَ فَکَذَلِکَ لَمْ یَمُتْ مُحَمَّدٌ إِلَّا وَ لَهُ بَعِیثٌ نَذِیرٌ قَالَ فَإِنْ قُلْتُ لَا فَقَدْ ضَیَّعَ رَسُولُ اللَّهِ مَنْ فِی أَصْلَابِ الرِّجَالِ مِنْ أُمَّتِهِ قَالَ وَ مَا یَکْفِیهِمُ الْقُرْآنُ قَالَ بَلَی إِنْ وَجَدُوا لَهُ مُفَسِّراً قَالَ وَ مَا فَسَّرَهُ رَسُولُ اللَّهِ قَالَ بَلَی. قَدْ فَسَّرَهُ لِرَجُلٍ وَاحِدٍ وَ فَسَّرَ لِلْأُمَّهًِْ شَأْنَ ذَلِکَ الرَّجُلِ وَ هُوَ علی‌بن‌ابی‌طالب.

🔅امام باقر امام باقر فرمود: … ای گروه شیعه! خدای تبارک‌وتعالی می‌فرماید: وَ إِنْ مِنْ أُمَّةٍ إِلَّا خَلا فِیها نَذِیرٌ. عرض شد: «ای اباجعفر! بیم رسان امّت، محمّد است»؟ فرمود: «درست گفتی ولی آیا پیغمبر در زمان حیاتش چاره‌ای از فرستادن نمایندگان در اطراف زمین داشت»؟ [یعنی می‌توانست آن‌ها را نفرستد]؟ گفت: «نه»! امام فرمود: «به من بگو مگر فرستاده‌ی پیغمبر بیم‌رسان او نیست چنانکه خود پیغمبر فرستاده‌ی خدای عزّوجلّ و بیم‌رسان او بود»؟ گفت: «چرا»! فرمود: «پس همچنین پیغمبر برای پس از مرگ خود هم فرستاده و بیم‌رسان دارد، اگر بگویی ندارد، لازم می‌آید که پیغمبر آن‌هایی را که در صلب مردان امّتش بودند، ضایع کرده [و بدون رهبر گذاشته] باشد». آن مرد گفت: «مگر قرآن برای آن‌ها کافی نیست»؟ فرمود: «چرا درصورتی‌که مفسّری برای قرآن داشته باشند». گفت: «مگر پیغمبر قرآن را تفسیر نفرموده است»؟ فرمود: «چرا تنها برای یک مرد تفسیر کرد و شأن آن مرد را که علیّ‌بن‌ابی‌طالب است به امّت خود گفت».

📚 تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۲، ص۴۳۲ الکافی، ج۱، ص۲۴۹/ بحار الأنوار، ج۲۵، ص۷۱/ تأویل الآیات الظاهرهًْ، ص۷۹۶

☀️الصّادق : إِنَّ اللَّهَ قَدِ اسْتَخْلَصَ الرُّسُلَ لِأَمْرِهِ ثُمَّ اسْتَخْلَصَهُمْ مُصَدِّقِینَ بِذَلِکَ فِی نُذُرِهِ فَقَالَ وَ إِنْ مِنْ أُمَّةٍ إِلَّا خَلا فِیها نَذِیر.

🔅امام صادق علیه السلام فرمودند : خداوند پیامبران را برای [ابلاغ] فرمان خود برگزید، سپس آنان (والیان امر) را برای تصدیق فرمان خود درباره‌ی بیم دادن خود برگزید: وَ إِنْ مِنْ أُمَّةٍ إِلَّا خَلا فِیها نَذِیر.

📚 تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۲، ص۴۳۲ / الکافی، ج۱، ص۱۸۱/ الکافی، ج۲، ص۴۷/ بحار الأنوار، ج۶۶، ص۱۰/ القمی، ج۱، ص۳۲۳؛ «بتفاوت»

☀️علی‌بن‌إبراهیم :قَوْلُهُ وَ إِنْ مِنْ أُمَّةٍ إِلَّا خَلا فِیها نَذِیرٌ قَالَ لِکُلِّ زَمَانٍ إِمَامٌ.

🔅علیّ‌بن‌ابراهیم : وَ إِنْ مِنْ أُمَّةٍ إِلَّا خَلا فِیها نَذِیرٌ؛ و هر امّتی در گذشته انذارکننده‌ای داشته است.یعنی برای هر زمان امامی هست.

📚 تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۲، ص۴۳۲ / بحار الأنوار، ج۹، ص۲۳۱/ نورالثقلین/ القمی، ج۲، ص۲۰۸

☀️در کتاب احتجاج از امام صادق روایت است: شخص سؤال‌کننده پرسید: «مرا از مجوس باخبر کنید که آیا خداوند بر ایشان پیامبری مبعوث فرمود؟ زیرا من در آن‌ها کتابی محکم و مواعظی رسا و مثال‌هایی شفّاف یافته‌ام، و نیز آنان به ثواب و عقاب معتقد و برخوردار از دستوراتی دینی بوده و همه‌ی آن را رعایت می‌کنند».فرمود: «هیچ امّتی نیست مگر اینکه در میانشان انذاردهنده‌ای بوده، و در میان مجوس نیز پیامبری با کتاب مبعوث شده، ولی هر دو (کتاب و پیامبرش) مورد انکار قوم واقع شدند».

📚 تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۲، ص۴۳۴/الإحتجاج، ج۲، ص۳۴۶/ نورالثقلین

👈بیان؛ در این آیه خداوند می‌فرماید: هیچ امتی نیست مگر اینکه در میانشان انذاردهنده‌ای هست، یعنی هیچ وقت زمین خالی از حجت خدا نیست،…
بر طبق روایت؛ این انذار دهنده معصوم و هم شأن پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله است و پیامبر قرآن را فقط برای او تفسیر کرده و شأن او را به مردم معرفی کرده…

⁉️از منکرین ولایت باید پرسید؛ آیا غیر معصوم می‌تواند انذار دهنده‌ی مردم باشد؟⁉️

❌و سوالهای دیگر، فَاعْتَبِرُوا يَا أُولي الأَبْصَارِ ❌

✨✨✨✨✨☀️☀️☀️☀️✨✨✨✨✨

🤲 الحمدلله الذی جَعَلَنا مِن المُتَمَسِّکینَ بِوَلَایَةِ امیرالمؤمنین، علی ابن ابی طالب علیه السلام.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.