☀️أَبِي عَنْ أَحْمَدَ بْنِ إِدْرِيسَ… سَلَمَةَ بْنِ عَطَا عَنْ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ السَّلاَمُ قَالَ : خَرَجَ اَلْحُسَيْنُ بْنُ عَلِيٍّ عَلَيْهِ السَّلاَمُ عَلَى أَصْحَابِهِ فَقَالَ أَيُّهَا اَلنَّاسُ إِنَّ اَللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ ذِكْرُهُ مَا خَلَقَ اَلْعِبَادَ إِلاَّ لِيَعْرِفُوهُ فَإِذَا عَرَفُوهُ عَبَدُوهُ فَإِذَا عَبَدُوهُ اِسْتَغْنَوْا بِعِبَادَتِهِ عَنْ عِبَادَةِ مَا سِوَاهُ فَقَالَ لَهُ رَجُلٌ يَا اِبْنَ رَسُولِ اَللَّهِ بِأَبِي أَنْتَ وَ أُمِّي فَمَا مَعْرِفَةُ اَللَّهِ قَالَ مَعْرِفَةُ أَهْلِ كُلِّ زَمَانٍ إِمَامَهُمُ اَلَّذِي يَجِبُ عَلَيْهِمْ طَاعَتُهُ .
🔅سلمة بن عطا از حضرت صادق علیه السّلام نقل کرد که فرمود: حضرت حسین علیه السّلام در میان اصحاب خود فرمود: اصحاب من! خداوند مردم را آفرید تا او را بشناسند. وقتی شناختند، او را میپرستند. وقتی او را پرستیدند، از پرستش دیگران دست میکشند. مردی عرض کرد: یا ابن رسول اللَّه! پدر و مادرم فدایت، معنی معرفت خدا چیست؟ فرمود: همان معرفت و شناخت امام زمان خود از سوی اهل هر زمانی.
👈شیخ صدوق در توضیح این خبر مینویسد: اهل هر زمان باید بشناسند و بدانند که خدا ایشان را واننهاده و زمین را خالی از امام معصوم نگذاشته است. کسی که خدایی را بپرستد که حجت برای مردم قرار نداده، او خدای واقعی را نپرستیده، دیگری را پرستش کرده است.
👈دو نکته؛ اول اینکه؛ توحيد عبارت بود از پذیرش ربوبیت خداوند، نبوّت پیغمبر خاتم و ولایت ائمه معصومین علیهم السلام، و اگر کسی حجت و امام زمانش را نشناسد اصلاً توحید ندارد.
👈 دوم اینکه؛ حجتهای خدا «أَدِلّاء عَلی الله» هستند یعنی اگر حجت خدا ما را به خدا راهنمایی نمیکرد ما نمیدانستیم چه جوری با خدا صحبت کنیم …. ما از کانال معصوم به معرفت خدا میرسیم یعنی با تذکر نبی و ولی آن معرفت بسیط ما که همه فطرتاً خدا شناس به دنیا آمدیم تبدیل به معرفت مرکب میشود…
📚 بحار الأنوار، ج ۲۳، ص ۸۳ / علل الشرایع ج ۱، ص ۹ / تفسير الصافي ج ۵، ص ۷۵
〰🔸〰〰🔸〰〰🔸〰
🤲 اللهم ما عَرَّفْتَنا مِنَ الْحَقِّ فَحَمِّلْناهُ وَما قَصُرْنا عَنْهُ فَبَلِّغْناهُ.
پروردگارا! هر آن چه از حق به ما شناساندي تاب و تحملش را نيز به ما بده و هر آن چه که ما در رسیدن به آن کوتاهی کردیم ما را به آن برسان.
ثبت دیدگاه