«والسَّمَاء ذَاتِ الحُبُكِ * إِنَّكُمْ لفِي قَول مُّخْتَلفٍ * يُؤْفَكُ عَنْهُ مَنْ أُفِكَ»
[سوگند به آسمان مشبك* كه شما (در باره قرآن) در سخنی گوناگونيد* (بگوی) تا هر كه از آن برگشته، برگشته باشد]
☀️حسین بن خالد نقل كرده است كه: از ابی الحسن امام رضا علیه السلام در باره آیه «والسَّمَاء ذَاتِ الحُبُكِ» پرسیدم. حضرت فرمود: آسمان و زمین به هم بافته شده است و برای نشان دادن آن، انگشتان دودست خود را در هم فرو برد. گفتم: چگونه ممكن است آسمان به زمین بافته شده باشد در حالی كه خداوند میفرماید: «رَفَعَ السَّمَاواتِ بِغَیْرِ عَمَدٍ تَرَونَهَا» «رعد/۲» [كسی است كه آسمانها را بدون ستونهایی كه آنها را ببینید برافراشت] فرمود: خداوندی كه پاك و منزه است؛ مگر نفرموده است «بِغَیْرِ عَمَدٍ تَرَونَهَا» گفتم: بلی فرمود: ستونهایی دارد ولی شما آنها را نمیبینید. گفتم: جانم فدای تو باد! چگونه چنین چیزی ممكن است؟ حضرت در حالی كه كف دست چپش را باز كرده بود و كف دست راست را بر آن قرار داده بود، فرمود: این زمین اول است و این هم آسمان اول كه بر بالای آن به صورت گنبد است. زمین دوم بر بالای آسمان دومی است و آسمان دوم مانند یك گنبد بر روی آن قرار دارد. زمین سوم بر بالای آسمان دوم است و آسمان سوم به صورت یك گنبد بر بالای آن قرار دارد. زمین چهارم بر بالای آسمان سوم است و آسمان چهارم به شكل گنبدی بر بالای آن قرار دارد. و زمین پنجم بر بالای آسمان چهارم است و آسمان چهارم به صورت یك گنبد بر روی آن قرار دارد. زمین ششم بر بالای آسمان پنجم است و آسمان ششم به صورت یك گنبد بر بالای آن قرار دارد. و زمین هفتم در بالای آسمان ششم قرار دارد و آسمان هفتم مانند یك گنبد در روی آن است و عرش خداوند متعال بر بالای آسمان هفتم است و این است كه خداوند عز و جل میفرماید: «الذِی خَلقَ سَبْعَ سَمَاواتٍ ومِنَ الأَرْضِ مِثْلهُنَّ یَتَنَزَّل الأَمْرُ بَیْنَهُنَّ» «طلاق/ ۱۲» [همان كسی است كه هفت آسمان و همانند آنها هفت زمین را آفرید. فرمان (خدا) در میان آنها فرود میآید] و اما صاحب اختیار، رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم میباشد و جانشین او پس از او در روی زمین قائم مقام او است. بیگمان، از بالای آسمان و از میان آسمانها و زمینها، دستورات بر او نازل میشود. پرسیدم: پس در زیر ما فقط یك زمین قرار دارد؟ فرمود: در زیر ما فقط یك زمین قرار دارد و شش تای دیگر در بالای ما است.
📚تفسیر قمی، ج ۲، ص ۳۰۴ / تفسير البرهان
☀️ امام باقر علیه السلام فرمود: منظور از آیه «إِنَّكُمْ لفِی قَول مُّخْتَلفٍ» علی علیه السلام میباشد. یعنی این كه در باره او اختلاف میورزند و دیدیم كه این امت اختلاف ورزیدند. هر كس بر ولایت علی علیه السلام پایدار بماند، وارد بهشت خواهد شد و هر كس با ولایت او مخالفت كند، وارد جهنم خواهد شد. و اما آیه «یُؤْفَكُ عَنْهُ مَنْ أُفِكَ» در باره ولایت علی علیه السلام میباشد. هر كس به ولایت او پشت كند، به بهشت پشت كرده است. و این است كه خداوند میفرماید: «یُؤْفَكُ عَنْهُ مَنْ أُفِكَ»
📚 بصائر الدرجات، ص ۸۸، ح ۵ / تفسير البرهان
✨✨☀️☀️☀️☀️✨✨
🤲 اللهم عجل لولیک الفرج.
🤲 اللهم ما عَرَّفْتَنا مِنَ الْحَقِّ فَحَمِّلْناهُ وَما قَصُرْنا عَنْهُ فَبَلِّغْناهُ.
پروردگارا! هر آن چه از حق به ما شناساندي تاب و تحملش را نيز به ما بده و هر آن چه که ما در رسیدن به آن کوتاهی کردیم ما را به آن برسان.
ثبت دیدگاه