18 اردیبهشت 1400 - 22:33
بازدید 199
پ
پ

آیه‌ی ۱۸۳ سوره‌ی بقره

☀️ عَنْ حَفْصِ بْنِ غِيَاثٍ النَّخَعِيِّ قَالَ سَمِعْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ ع يَقُولُ‏ إِنَّ شَهْرَ رَمَضَانَ لَمْ يَفْرِضِ اللَّهُ صِيَامَهُ عَلَى أَحَدٍ مِنَ الْأُمَمِ قَبْلَنَا . فَقُلْتُ لَهُ: فَقَوْلُ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَ‏ « يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُتِبَ عَلَيْكُمُ‏ الصِّيامُ كَما كُتِبَ عَلَى الَّذِينَ مِنْ قَبْلِكُمْ‏ » قَالَ:
إِنَّمَا فَرَضَ اللَّهُ صِيَامَ شَهْرِ رَمَضَانَ عَلَى الْأَنْبِيَاءِ دُونَ الْأُمَمِ فَفَضَّلَ بِهِ هَذِهِ الْأُمَّةَ وَ جَعَلَ صِيَامَهُ فَرْضاً عَلَى رَسُولِ اللَّهِ ص وَ عَلَى أُمَّتِهِ .

🔅 حفص بن غياث نخعى روايت كرده است، كه گفت: از امام صادق عليه السّلام شنيدم كه مى‏ فرمود: خدا روزه ماه رمضان را بر هيچ يك از امّتهاى پيش از ما واجب نساخته است ، گفتم: پس قول خداى عزّ و جلّ كه فرمود: « ايا اى كسانى كه ايمان آورده‏ايد، روزه داشتن بر شما واجب شده است، همان طور كه بر امّتهاى پيش از شما واجب شده بود» چگونه توجيه مى‏شود؟
. امام فرمود: همانا كه خدا روزه ماه رمضان را بر پيامبران واجب كرده بود، نه بر امّتها، ولى اين امت را بوسيله آن برترى بخشيد، و روزه داشتن آن را هم بر رسول خدا واجب‏ ساخت و هم بر امّتش‏.

📚تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱، ص۸۴۸ من لایحضره الفقیه، ج۲، ص۹۹/ وسایل الشیعه، ج۱۰، ص۲۴۰/ فضایل الأشهرالثلاثهًْ، ص۱۲۴/ نورالثقلین/ البرهان

🔸☀️علت واجب بودن روزه☀️🔸

🔅در علت‌هایی که فضل‌ابن‌شاذان از امام رضا علیه السلام پرسیده، آمده است: و اگر بپرسد چرا روزه واجب شده است؟ پاسخ آن است که [تا] درد گرسنگی و تشنگی را بدانند و از این طریق، به فقر و کم‌توشه‌گی آخرت پی ببرند و نیز برای اینکه روزه‌دار بر اثر ناراحت‌ای که از گرسنگی و تشنگی برایش پیش آمده، فروتنی و کوچکی نموده و نیازمندی نشان دهد تا اجر برده و ثواب کار خویش را به خدا بسپرد و [سختی درد گرسنگی و تشنگی را] بشناسد و بر آن پایداری و مقاومت کند و از این جهات، مستحقّ اجر و ثواب گردد؛ [این‌ها به همراه] فوائد دیگری است از قبیل: جلوگیری از طغیان شهوات، کنترل هواها و اینکه [روزه] در این دنیا موجب عبرت و موعظه‌ای برای ایشان باشد و نیز آنان را به انجام تکالیف الهی خود، ترغیب و تشویق کند و ایشان را به [شدّت امر و مشقّت] عالم دیگر راهنمایی کند و نیز بدانند که به فقرا از گرسنگی و بینوایی در این دنیا چه می‌گذرد و آنچه را که خداوند در اموالشان برای مساکین و تهیدستان واجب نموده ادا نمایند.

📚 تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱، ص۸۴۸ بحارالأنوار، ج۶، ص۷۹/ نورالثقلین

✨✨☀️☀️☀️☀️✨✨

🤲 اَللَّـهُمَّ اَهِلَّهُ عَلَيْنا بِالاَْمْنِ والاِْيمانِ وَالسَّلامَةِ وَالاِْسْلامِ، وَالْعافِيَةِ الْمُجَلَّلَةِ وَدِفاعِ الاَْسْقامِ، وَالْعَوْنِ عَلَي الصَّلاةِ وَالصِّيامِ،وَالْقِيامِ وَتِلاوَةِ الْقُر انِ ،

خدايا! اين ماه را برای ما، ماهی‌همراه با امنیت و ايمان و سلامتی و اسلام و عافيت بزرگ،و قوی شدن در برابر بيماري‌ها،و ياري بر نماز و روزه و شب زنده‌داری و تلاوت قرآن قرار ده.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.