پ
پ

«وَ لِيُمَحِّصَ اللّهُ الَّذِينَ آمَنُواْ وَ يَمْحَقَ الْكَافِرِينَ»

[و تا خدا كسانی را كه ايمان آورده‏اند، خالص گرداند و كافران را (به تدريج) نابود سازد]

اَلْعَيَّاشِيُّ : عَنِ اَلْحَسَنِ بْنِ عَلِيٍّ اَلْوَشَّاءِ ، بِإِسْنَادٍ لَهُ يُرْسِلُهُ إِلَى أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ (عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ) ، قَالَ: «وَ اَللَّهِ  لَتُمَحَّصُنَّ ، وَ اَللَّهِ لَتُمَيَّزُنَّ، وَ اَللَّهِ لَتُغَرْبَلُنَّ حَتَّى لاَ يَبْقَى مِنْكُمْ إِلاَّ اَلْأَنْدَرُ». قُلْتُ: وَ مَا اَلْأَنْدَرُ؟ قَالَ: «اَلْبَيْدَرُ ، وَ هُوَ أَنْ يَدْخُلَ اَلرَّجُلُ بَيْتَهُ اَلطَّعَامَ يُطَيِّنُ عَلَيْهِ، ثُمَّ يُخْرِجُهُ قَدْ أَكَلَ بَعْضُهُ بَعْضاً، فَلاَ يَزَالُ يُنَقِّيهِ، ثُمَّ يُكِنُّ عَلَيْهِ، ثُمَّ يُخْرِجُهُ، حَتَّى يَفْعَلَ ذَلِكَ ثَلاَثَ مَرَّاتٍ، حَتَّى يَبْقَى مَا لاَ يَضُرُّهُ شَيْءٌ».

✴️ تفسیر عیاشی: وشاء با سندی مرسل نقل کرده، امام صادق علیه السلام فرمودند: به خدا سوگند که خالص گردانیده می‌شوید، و به خدا سوگند که جدا جدا می‌شوید، و به خدا سوگند که غربال می‌شوید، تا این که از شما جز به اندازه أندر باقی نمی مانند.

عرض کردم: أندر چیست؟

ایشان فرمودند: خرمنی از گندم است که مردی در آن داخل شود و آن را گل آلود کند و سپس گندم‌ها را در حالی که مقداری از آن‌ها [ساییده و] خورده شده است از میان گل‌ها بیرون بیاورد و همین طور آن‌ها را تمیز کند، سپس بار دیگر در گل فرو کند و باز بیرون آورد و سه بار این کار را انجام دهد، و در آخر مقداری گندم که هیچ چیز نمی تواند به آن آسیب بزند باقی بماند.

📚 تفسیر عیاشی، ج ۱، ص ۲۲۲، ح ۱۴۶ /بحار الأنوار، ج ۵، ص ۲۱۶ /البرهان في تفسير القرآن ج ۱، ص ۶۹۶

 

☀️ الباقر (علیه السلام)- فَلَعَمْرِی لَرُبَّ حَرِیصٍ عَلَی أَمْرٍ قَدْ شَقِیَ بِهِ حِینَ أَتَاهُ وَ لَرُبَّ کَارِهٍ لِأَمْرٍ قَدْ سَعِدَ بِهِ حِینَ أَتَاهُ وَ ذَلِکَ قَوْلُ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ وَ لِیُمَحِّصَ اللهُ الَّذِینَ آمَنُوا وَ یَمْحَق الْکافِرِینَ.

🔅امام باقر (علیه السلام) به جان خودم، که بسا شخصی که به چیزی حریص است و چون به دستش آید به‌سبب آن بدبخت شود و بسا شخصی که چیزی را ناخوش دارد و چون به آن رسد مایه‌ی سعادتش گردد، این است که خدای عزّوجلّ فرماید: وَ لِیُمَحِّصَ اللهُ الَّذِینَ آمَنُوا وَ یَمْحَق الْکافِرِینَ.

📚تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۲، ص۷۷۴ /الکافی، ج۲، ص۱۳۲/ بحارالأنوار، ج۷۰، ص۳۶/ مجموعهًْ ورام، ج۲، ص۱۹۳

 

☀️ابن‌عبّاس (رحمة الله علیه)- قَامَ إِلَیْهِ (صلی الله علیه و آله) جَابِرُ بْنُ عَبْدِ اللَّهِ الْأَنْصَارِیُّ فَقَالَ یَا رسول‌الله (صلی الله علیه و آله) وَ لِلْقَائِمِ (عجل الله تعالی فرجه الشریف) مِنْ وُلْدِکَ غَیْبَهًْ قَالَ رسول‌الله (صلی الله علیه و آله) إِی وَ رَبِّی وَ لِیُمَحِّصَ اللهُ الَّذِینَ آمَنُوا وَ یَمْحَقَ الْکافِرِینَ.

ابن‌عبّاس (رحمة الله علیه) ای رسول‌خدا (صلی الله علیه و آله) قائم (عجل الله تعالی فرجه الشریف) که از فرزندان شما خواهد بود غیبت خواهد کرد؟ فرمود: «آری به خداوند سوگند وَ لِیُمَحِّصَ اللهُ الَّذِینَ آمَنُوا وَ یَمْحَق الْکافِرِینَ».

📚 تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۲، ص۷۷۴ بحارالأنوار، ج۳۸، ص۱۲۶/ بحارالأنوار، ج۵۱، ص۷۳

✨✨✨✨✨☀️☀️☀️☀️✨✨✨✨✨

🤲 اَللَّـهُمَّ اجْعَلْني مِنْ اَنْصارِهِ وَاَعْوانِهِ، وَالذّابّينَ عَنْهُ، وَالْمُسارِعينَ اِلَيْهِ في قَضآءِ حَوآئِجِهِ، وَالْمُمْتَثِلينَ لاَِوامِرِهِ، وَالْمُحامينَ عَنْهُ، وَالسّابِقينَ اِلي اِرادَتِهِ وَالْمُسْتَشْهَدينَ بَيْنَ يَدَيْهِ،

خدايا مرا،از ياران و مددكاران و دفاع كنندگان از او قرار ده، و از شتابندگان به سويش، در برآوردن خواسته هايش، و اطاعت كنندگان اوامرش، و مدافعان حضرتش، و پيشی گيرندگان به جانب خواسته اش، و كشته شدگان در پيشگاهش قرار ده.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.