💠💠🔸مبحث عدل (۲)
07 دی 1400 - 0:27
بازدید 236
پ
پ

سوال؛ مشیّت و اراده ذاتی خداست یا فعل خداست؟؟؟

🔸در توحید صدوق باب ۵۵ حدیث ۵، امام رضا علیه السلام می‌فرمایند:

«اَلْمَشِيَّةُ وَ اَلْإِرَادَةُ مِنْ صِفَاتِ اَلْأَفْعَالِ فَمَنْ زَعَمَ أَنَّ اَللَّهَ تَعَالَى لَمْ يَزَلْ مُرِيداً شَائِياً فَلَيْسَ بِمُوَحِّدٍ.»
یعنی مشیت و اراده از صفات افعال است، هر کس گمان کند که خداوند پیوسته از آن اول لا اول در حال اراده و مشیت بوده، چنین شخصی مُوَحّد نیست.

⚡️ چون اگر مشیت و اراده را ذاتی خدا بدانیم همه چیز قدیم می‌شود و خدا از قدیم بودن می‌افتد و با فرمایش امام صادق علیه السلام که فرمودند:« كَانَ اَللَّهُ وَ لَمْ يَكُنْ مَعَهُ شَيءٌ.» که خدا بود همراه او چيزي نبود. و یا با حدیث امام رضا علیه السلام که در توحید صدوق باب ۲ حدیث ۱۷ می‌فرمایند : «… اَلْحَمْدُ لِلَّهِ اَلَّذِي كَانَ قَبْلَ أَنْ يَكُونَ كَانَ….» حمد مخصوص خداوندی که بود قبل از اینکه لفظ بودی باشد. نمی‌سازد.

👈پس خدا بود و هیچّی نبود، مشیت و اراده فعل خدا هستند و هر کس مشیّت و اراده را ذاتی خدا بداند مُوحد نیست.

➖➖➖➖➖➖➖
📌 📝 بیانی از استاد سید مهدی مرعشی
➖➖➖➖➖➖➖
دین مصفا مکانی برای نزدیک شدن به خدا و امام عصر (عج) و کسب معرفت و اندیشیدن به خوبی ها با کمک قرآن و اهل بیت علیهم السلام
➖➖➖➖➖➖➖
لینک کانال دین مصفا:
dinemosafa@

☘ با ما همراه باشید در دین مصفا ☘

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.