✨ ☀️صفات متّقین در قرآن ☀️✨
12 آبان 1400 - 22:49
بازدید 54
پ
پ

آیه ۳ – سوره‌ی بقره(آیات سریالی1)

«الَّذينَ يُؤْمِنُونَ بِالْغَيْبِ وَ يُقيمُونَ الصَّلاةَ وَ مِمَّا رَزَقْناهُمْ يُنْفِقُونَ»

[همان] كسانى كه به غيب (حقايقى كه از حس پوشيده و پنهان است) ايمان می‌آورند و نماز را برپا می‌دارند و از نعمت‌هايى كه به آنان روزى داده‌ايم انفاق می‌كنند.]

☀️الصّادق (علیه السلام)- فِی قَوْلِ اللَّهِ عَزَّوَجَلَّ الَّذِینَ یُؤْمِنُونَ بِالْغَیْبِ قَالَ: مَنْ أَقَرَّ الْقَائِمِ (عجل الله تعالی فرجه الشریف)أَنَّهُ حَقٌّ.
🔅امام صادق علیه السلام فرمودند : منظور از ایمان‌آورندگان به غیب کسانی است که به حقّانیّت قیام قائم (عجل الله تعالی فرجه الشریف) اقرار کرده‌اند.

📚 تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱، ص۱۱۸ بحارالأنوار، ج۵۲، ص۱۲۴/ کمال الدین، ج۱، ص۱۷/ نورالثقلین

☀️پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله وسلم فرمودند: هنگامی‌که خداوند در ظهور و قیام قائم (عجل الله تعالی فرجه الشریف)ما تعجیل کند او زمین را پر از قسط و عدل می‌کند؛ همان‌طورکه قبل از آن پر از ظلم و ستم شده بود. … خوشا به حال صبرپیشگان در زمان غیبت او! خوشا به حال آنان که به پیروی از راه و روش امامان تقوا پیشه می‌کنند؛ همان کسانی‌که خداوند در کتابش به: أَلَّذینَ یُؤْمِنُونَ بِالْغَیْبِ توصیفشان کرده است.

📚 تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱، ص۱۱۸ بحارالأنوار، ج۳۶، ص۳۰۴/ کفایهًْ الأثر، ص ۵۶/ بحارالأنوار، ج۵۲، ص۱۴۳

📚 امام حسن عسکری علیه السلام در صفات متقین فرمودند : آن‌ها کسانی هستند که زنده‌شدن پس از مرگ، روز رستاخیز، نوید و وعید را تصدیق کرده و باور دارند. در کتاب خدا ایمان چهارگونه است: یکی از اقسام آن اقرار به زبان است که خداوند آن را ایمان نامیده؛ قسم دوّم آن تصدیق و باور به‌وسیله‌ی دل است؛ قسم سوّم اداء و بیان‌کردن و قسم چهارم تأیید و صحّه‌گذاشتن است.

📚 تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱، ص۱۱۸ بحارالأنوار، ج۶۵، ص۲۷۳/ نورالثقلین

امام عسکری علیه السلام فرمودند: منظور از ایمان به غیب، ایمان به اموری است که از حواسّ مؤمنین نهان است ولی باید به آن‌ها باور داشته‌باشند؛ از قبیل زنده‌شدن در رستاخیز، حساب، بهشت، دوزخ، یگانگی خدا و سایر چیزهایی که با دیدن شناخته نمی‌شوند ولی به‌واسطه‌ی نشانه‌هایی که خدا آن‌ها را قرار داده شناخته می‌گردند؛ مثل آدم، حواء، ادریس، نوح، ابراهیم و پیامبران علیهم السلام که [خداوند] ایمان به آن‌ها و حجّت‌های خود را لازم و واجب دانسته؛ اگرچه [انسان] آن‌ها را ندیده‌باشد. آن‌ها (مؤمنین) به غیب ایمان می‌آورند در حالی‌که از قیامت ترسان و نگران هستند.

📚 تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱، ص۱۱۸ الإمام العسکری، ص۶۷/ بحارالأنوار، ج۶۵، ص۲۸۵/ نورالثقلین

📚 الباقر (علیه السلام)- الذِینَ یُؤْمِنُونَ بِالْغَیْبِ وَ هُوَ الْبَعْثُ وَ النُّشُورُ وَ قِیَامُ الْقَائِمِ (عجل الله تعالی فرجه الشریف) وَ الرَّجْعَهًُْ.
🔅امام باقر علیه السلام فرمودند :[منظور از غیب] زنده‌شدن پس از مرگ، روز رستاخیز، قیام قائم (عجل الله تعالی فرجه الشریف) و رجعت است.

📚 تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱، ص۱۱۸ بحارالأنوار، ج۲۴، ص۳۵۱/ تأویل الآیات الظاهرهًْ، ص۳۳

☀️الصّادق (علیه السلام)- أَمَّا الْغَیْبُ فَهُوَ الْحُجَّهًُْ الْغَائِبُ (عجل الله تعالی فرجه الشریف).
امام صادق علیه السلام فرمودند : منظور از غیب، حجّت غایب (عجل الله تعالی فرجه الشریف)می‌باشد.

📚 تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱، ص۱۱۸ بحارالأنوار، ج۵۱، ص۵۲

✨✨☀️☀️☀️☀️✨✨

اَللَّـهُمَّ عَرِّفْني حُجَّتَكَ، فَاِنَّكَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفْني حُجَّتَكَ، ضَلَلْتُ عَنْ ديني،
خدايا حجّتت را به من بشناسان، اگر حجّتت را به من نشناساني، من از دينم گمراه شده‌ام.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.