16 مهر 1400 - 16:15
بازدید 47
پ
پ

آیه ۴ – سوره قلم (٢)

«وَ إِنَّكَ لَعَلى خُلُقٍ عَظيمٍ» 

‌[و تو اخلاق عظيم و برجسته‌اى دارى.]

☀️ امام محمد باقر علیه السلام فرمود: در آیه «وَإِنَّكَ لَعَلی خُلُقٍ عَظِیمٍ» یعنی این كه بر دین عظیمی هستی.
📚- تفسیر قمی، ج ۲، ص ۳۶۹

☀️ امام جعفر صادق علیه السلام فرمود: خداوند عزّ و جلّ دارای شخصیت­های بزرگی(اشخاص قابل اعتمادی) است كه آنها را از میان آفریده‌ها و از روی زمین خلق كرد تا نیازهای هم نوعان خویش را برآورده كنند كه اینان حمد و ستایش كردن را افتخار می‌دانند. خداوند عزّ و جلّ نیز اخلاق نیكو را دوست دارد، و در خطاب خود به پیامبر صلی الله علیه و آله فرمود: ای محمد! «وَإِنَّكَ لَعَلَی خُلُقٍ عَظِیمٍ»، فرمود: منظور بخشش و اخلاق نیك است.
📚- امالی، ج ۱، ص ۳۰۸

☀️الرّسول (صلی الله علیه و آله)- إِنَ الْمُؤْمِنَ لَیُدْرِکُ بِحُسْنِ خُلُقِهِ دَرَجَهًَْ قَائِمِ اللَّیْلِ وَ صَائِمِ النَّهَارِ.
پیامبر (صلی الله علیه و آله)فرمودند : مؤمن با حسن خلق خود به درجه‌ی شخص شب‌زنده‌داری که روزها را هم روزه می‌گیرد نایل می‌شود.
📚 تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۶، ص۴۷۸ / بحارالأنوار، ج۶۸، ص۳۸۲

☀️الرّسول (صلی الله علیه و آله)- مَا شَیْءٌ أَثْقَلَ فِی الْمِیزَانِ مِنْ حُسْنِ الْخُلُق.
🔅پیامبر (صلی الله علیه و آله)- چیزی روز قیامت در میزان اعمال از خلق نیک سنگین‌تر نیست.
📚 تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۶، ص۴۷۸ مشکاهًْ الأنوار، ص۲۲۳

☀️پیامبر (صلی الله علیه و آله)- بهترین شما کسانی می‌باشند که اخلاق آن‌ها از همه نیکوتر است و با لطف و محبّت از مردم پذیرایی می‌کنند و با مردم انس می‌گیرند و از آن‌ها دلجویی می‌نمایند و وسایل استراحت آن‌ها را فراهم می‌سازند.
📚 تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۶، ص۴۷۸ نورالثقلین/ البرهان

☀️- اسحاق‌بن‌عمّار از امام صادق (علیه السلام) نقل کرده است که فرمود: خلق خوب و صفت پسندیده عطیّه‌ی الهی است که خداوند جهان به بندگان خود عطا فرموده است و آن بر دو قسم است: نزد بعضی فطری و به‌صورت سجیّه و در گروه دیگری اکتسابی و قائم به نیّت و اراده است. اسحاق پرسید: « کدام‌یک نسبت به دیگری برتری دارد»؟ حضرت فرمود: «صفت فطری با سرشت آدمی ترکیب شده و صاحبش به‌طور طبیعی نمی‌تواند به غیر آن متّصف باشد ولی خلق اکتسابی از راه مجاهده و بردباری بدست آمده است و هر صفت پسندیده‌ای که با کوشش و صبر بدست آید بر صفت طبیعی برتری دارد».
📚 تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۶، ص۴۸۰ الکافی، ج۲، ص۱۰۱/ نورالثقلین

✨✨☀️☀️☀️☀️✨✨

🤲 (اللهم) وَاَجْرِ لِلنّاسِ عَلي يَدَيَّ الْخَيْرَ وَلا تَمْحَقْهُ بِالْمَنِّ، وَهَبْ لي مَعالِيَ الاَْخْلاقِ، وَاعْصِمْني مِنَ الْفَخْرِ، اَللّـهُمَّ صَلِّ عَلي مُحَمَّد وَآلِهِ ،
پروردگارا! و بدست من كار خير مردم را اجرا كن ولي با منت گذاري من آن را از بين نبر، و برسانم به پايه هاي بلند اخلاق و نگاهم دار از فخر كردن و به خود باليدن خدايا درود فرست بر محمد و آلش. (دعای مکارم الاخلاق)

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.