«أَلَمْ تَرَ إِلَی الَّذِينَ بَدَّلُواْ نِعْمَةَ اللّهِ كُفْرًا وَأَحَلُّواْ قَوْمَهُمْ دَارَ الْبَوَارِ *جَهَنَّمَ يَصْلَوْنَهَا وَبِئْسَ الْقَرَارُ»
[آيا به كسانی كه (شكر) نعمت خدا را به كفر تبديل كردند و قوم خود را به سرای هلاكت درآوردند ننگريستی* (در آن سرای هلاكت كه) جهنم است (و) در آن وارد میشوند و چه بد قرارگاهی است]
☀️مُتَوَکِّلِ بْنِ هَارُونَ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ الصَّادِقِ صَلَوَاتُ اللَّهِ عَلَیْهِ قَالَ: أَخْبَرَ اللَّهُ نَبِیَّهُ صلیاللهعلیهوآله بِمَا یَلْقَی أَهْلَ بَیْتِ مُحَمَّدٍ صَلَوَاتُ اللَّهِ عَلَیْهِ وَ أَهْلَ مَوَدَّتِهِمْ وَ شِیعَتَهُمْ مِنْهُمْ یَعْنِی بَنِی أُمَیَّةَ فِی أَیَّامِهِمْ وَ مُلْکِهِمْ، قَالَ وَ أَنْزَلَ اللَّهُ تَعَالَی فِیهِمْ «أَ لَمْ تَرَ إِلَی الَّذِینَ بَدَّلُوا نِعْمَتَ اللَّهِ کُفْراً وَ أَحَلُّوا قَوْمَهُمْ دارَ الْبَوارِ جَهَنَّمَ یَصْلَوْنَها وَ بِئْسَ الْقَرارُ» وَ نِعْمَةُ اللَّهِ مُحَمَّدٌ وَ أَهْلُ بَیْتِهِ حُبُّهُمْ إِیمَانٌ یُدْخِلُ الْجَنَّةَ وَ بُغْضُهُمْ کُفْرٌ وَ نِفَاقٌ یُدْخِلُ النَّارَ.
🔅متوکل بن هارون از حضرت صادق علیه السّلام نقل کرده که خداوند به پیامبر اطلاع داد که اهل بیت و دوستان آنها و شیعیان، چه از بنی امیه در موقع حکومت ایشان خواهند دید، و این آیه را در باره آنها نازل کرد: «أَ لَمْ تَرَ إِلَی الَّذِینَ بَدَّلُوا نِعْمَتَ اللَّهِ کُفْراً وَ أَحَلُّوا قَوْمَهُمْ دارَ الْبَوارِ * جَهَنَّمَ یَصْلَوْنَها وَ بِئْسَ الْقَرارُ» -. {آیا به کسانی که [شکر] نعمت خدا را به کفر تبدیل کردند و قوم خود را به سرای هلاکت درآوردند ننگریستی [در آن سرای هلاکت که] جهنم است [و] در آن وارد میشوند و چه بد قرارگاهی است} نعمت خدا محمّد و اهل بیت او صلواة الله علیهم اجمعین هستند. حب و دوستی آنها ایمان است و موجب بهشت میشود و کینه و نفاق با آنها کفر است که موجب آتش میگردد.
📚 بحار الأنوار ج ۲۴ص ۶۰ /الصحیفة الکاملة، صفحه ۱۷
☀️ امیر المؤمنین علیه السلام فرمود: برخی از مردمان را چه شده كه سیره و سنت رسول خدا صلی الله علیه و آله را تغییر دادهاند و از جانشین او روی برتافتهاند؟ آیا نمی ترسند از این كه عذاب بر آنان فرود آید؟ و سپس این آیه را تلاوت فرمود: «أَلَمْ تَرَ إِلَی الَّذِینَ بَدَّلُواْ نِعْمَةَ اللّهِ كُفْرًا وَأَحَلُّواْ قَوْمَهُمْ دَارَ الْبَوَارِ* جَهَنَّمَ» سپس فرمود: ما همان نعمتی هستیم كه خداوند، بندگان خود را از آن برخوردار كرد و با ماست كه افراد در روز قیامت به رستگاری دست مییابند.
📚 كافی، ج ۱، ص ۱۶۹، ح ۱ / تفسير روایی البرهان
☀️ حارث بن مُغیره نصری نقل میكند كه از امام باقر علیه السلام درباره این سخن خداوند متعال: «الَّذِینَ بَدَّلُواْ نِعْمَةَ اللّهِ كُفْرًا» پرسیدم و ایشان فرمود: شما در این باره چه نظری دارید؟ عرض كردم: ما میگوییم مقصود از این آیه، بدكارترین عرب، یعنی دو گروه بنی امیه و بنی مغیره هستند. راوی گوید: سپس امام فرمودند: به خدا قسم منظور از این آیه همه قریش است. خداوند تبارك و تعالی پیامبرش را خطاب كرده و به ایشان فرمود: من قریش را بر عرب برتری دادم و نعمت خویش را بر آنان كامل گردانیدم و پیامبر و رسول خود را به سوی آنان ارسال كردم؛ اما آنان این همه نعمت را تغییر داده و نابودی و هلاك را نصیب خود و قوم خود نمودند.
📚 كافی، ج ۸، ص ۱۰۳، ح ۷۷ / تفسیر روایی البرهان
✨✨✨✨✨☀️☀️☀️☀️✨✨✨✨✨
🤲 اَللَّـهُمَّ الْعَنْ اَوَّلَ ظالِم ظَلَمَ حَقَّ مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد، وَآخِرَ تابِع لَهُ عَلي ذلِكَ،اَللَّـهُمَّ الْعَنِ الْعِصابَةَ الَّتي جاهَدَتِ الْحُسَيْنَ، وَشايَعَتْ وَبايَعَتْ وَتابَعَتْ عَلي قَتْلِهِ، اَللّهُمَّ الْعَنْهُمْ جَميعاً، اَللّهُمَّ الْعَنْهُمْ جَميعاً، (تِسعاً و تِسعينَ مَرَّةً)
ثبت دیدگاه