«إِنَّما يُريدُ اللَّهُ لِيُذْهِبَ عَنْكُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَيْتِ وَ يُطَهِّرَكُمْ تَطْهيراً»
[همانا خدا اراده کرده است كه زشتی و پليدى را از شما خاندان نبوّت دور كند و شما را از هر عيب پاك و منزّه سازد.]
☀️- حَدَّثَنَا مُحَمَّدُ بْنُ خَالِدٍ الطَّيَالِسِيُّ عَنْ سَيْفِ بْنِ عَمِيرَةَ عَنْ أَبِي بَصِيرٍ عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ ع قَالَ: الرِّجْسُ هُوَ الشَّكُ وَ لَا نَشُكُّ فِي دِينِنَا أَبَداً .
در بصائر الدرجات ذيل آيه «إِنَّما يُرِيدُ اللَّهُ لِيُذْهِبَ عَنْكُمُ الرِّجْسَ» ابی بصیر از حضرت باقر عليه السّلام روايت كرده كه فرمود: مراد از رجس در اين آيه شك است و ما هرگز در دين خود شك نمي كنيم.
📚 بصائر الدرجات في فضائل آل محمد صلى الله عليهم ؛ ج1 ؛ ص206 ح 13
☀️- ع، علل الشرائع أَبِي عَنْ سَعْدٍ عَنِ الْخَشَّابِ عَنْ عَلِيِّ بْنِ حَسَّانَ عَنْ عَمِّهِ عَبْدِ الرَّحْمَنِ بْنِ كَثِيرٍ قَالَ: قُلْتُ لِأَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع مَا عَنَى اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ بِقَوْلِهِ إِنَّما يُرِيدُ اللَّهُ لِيُذْهِبَ عَنْكُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَيْتِ وَ يُطَهِّرَكُمْ تَطْهِيراً؟ قَالَ نَزَلَتْ فِي النَّبِيِّ ص وَ أَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ وَ الْحَسَنِ وَ الْحُسَيْنِ وَ فَاطِمَةَ ع فَلَمَّا قَبَضَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ نَبِيَّهُ كَانَ أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ ثُمَّ الْحَسَنُ ثُمَّ الْحُسَيْنُ ع ثُمَّ وَقَعَ تَأْوِيلُ هَذِهِ الْآيَةِ وَ أُولُوا الْأَرْحامِ بَعْضُهُمْ أَوْلى بِبَعْضٍ فِي كِتابِ اللَّهِ (الأحزاب: 6) وَ كَانَ عَلِيُّ بْنُ الْحُسَيْنِ ع إِمَاماً ثُمَّ جَرَتْ فِي الْأَئِمَّةِ مِنْ وُلْدِهِ الْأَوْصِيَاءِ فَطَاعَتُهُمْ طَاعَةُ اللَّهِ وَ مَعْصِيَتُهُمْ مَعْصِيَةُ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَ.
🔅علل الشرائع: عبد الرحمن بن كثير گفت: به حضرت صادق عليه السّلام گفتم: منظور از اين آيه چيست؟ إِنَّما يُرِيدُ اللَّهُ لِيُذْهِبَ عَنْكُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَيْتِ وَ يُطَهِّرَكُمْ تَطْهِيراً فرمود: در باره ی پيامبر و امير المؤمنين و حسن و حسين و فاطمه عليهم السّلام نازل شده پس هنگامی که خداوند عزوجل پیامبرش را قبض روح کرد امير المؤمنين پس از او امام حسن و سپس حسين عليهم السّلام خواهد بود سپس تأويل اين آيه به وقوع پيوست أُولُوا الْأَرْحامِ بَعْضُهُمْ أَوْلى بِبَعْضٍ فِي كِتابِ اللَّهِ و علي بن الحسين به امامت رسيد. آن گاه ائمه عليهم السّلام از فرزندان اويند كه اوصياء هستند اطاعت از آنها اطاعت از خدا است و مخالفت با آنها مخالفت با خدا است.
📚 بحار الأنوار (ط – بيروت) ؛ ج25 ؛ ص255 ح 16
👈 تذکر : به اتفاق اكثر مفسرين اهل سنّت اين آيه در خانه ی امّ السّلمه در باره پنج تن آل عبا نازل شده است. كه از ابن سعيد خدري روايت شده كه پيامبر (ص) فرمود: آيه تطهير به طور اختصاص در باره پنج نفر یعنی من و علي و فاطمه و حسن و حسين نازل شده است. بر طبق این آیه حضرت زهراء سلام الله علیها دارای عصمت و ولایت است و از هر پلیدی و زشتی و شرک به خداوند به دور است و هم مُطهَّر است و هم مُطهِّر ، یعنی هم خود پاک از هر پلیدی است و هم هر کس که داخل در ولایت ایشان شود را پاک می کند.
بعد از نزول آیه تطهیر رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم هر روز صبح به در خانهی حضرت زهرا سلام الله علیها میآمد و به آنها با السَّلَامُ عَلَیْکم یا اهل بَیتٍ النُّبُوَّةِ سلام میداد و به نماز امر میکرد… آمدن پیامبر به در خانه ی حضرت زهرا (س) هر روز صبح به این دلیل نیست که العیاذ بالله ایشان کاهل در نماز هستند و پیامبر می خواهد به ایشان یادآوری کند؛ بلکه به خاطر این است که به همه ی مردم بفهماند که ای مردم بدانید که اینها اهل بیت من هستند که، هر کس به در خانه ی ایشان برود و دین را از آنها بگیرد داخل در کشتی نجات و کهف حصین شده و نجات یافته است و هر کس از ایشان دوری کند هلاک و گمراه شده است.
✨✨✨✨✨☀️☀️☀️☀️✨✨✨✨✨
🤲 اَللَّـهُمَّ عَرِّفْني حُجَّتَكَ، فَاِنَّكَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفْني حُجَّتَكَ، ضَلَلْتُ عَنْ ديني،
خدايا حجّتت را به من بشناسان، اگر حجّتت را به من نشناساني، از دينم گمراه شوم.
ثبت دیدگاه