آیه ۱۰۴ – سوره توبه(۲)
«أَ لَمْ يَعْلَمُوا أَنَّ اللهَ هُوَ يَقْبَلُ التَّوْبَةَ عَنْ عِبادِهِ وَ يَأْخُذُ الصَّدَقاتِ وَ أَنَّ اللهَ هُوَ التَّوَّابُ الرَّحيمُ»
[آيا نمىدانستند كه فقط خداوند توبه را از بندگانش مىپذيرد و صدقات را مىگيرد و خداوند توبهپذير و مهربان است؟!]
☀️امام صادق (علیه السلام)- همانا خدا چیزی را نیافریده است مگر اینکه نگهبانی را برای آن قرار داده است که آن را ذخیره کند مگر صدقه. چرا که پروردگار تبارکوتعالی خود آن را به عهده میگیرد. پدرم هرگاه چیزی را صدقه میداد، آن را در دست نیازمند قرار میداد، سپس از او میگرفت و آن را میبوسید و میبویید و دوباره آن را به دست نیازمند برمیگرداند، چرا که صدقه، قبل از اینکه در دست نیازمند قرار بگیرد به دست خدا میرسد . من دوست داشتم آن (صدقه) را به عهده گیرم، چون خدا آن را به عهده گرفته است و پدرم آن را به عهده گرفت و همانا صدقهدادن در شب، خشم پروردگار را فرو مینشاند و گناه بزرگ را از بین میبرد و حساب [روز قیامت] را آسان میکند و صدقهدادن در روز، مال را میافزاید و عمر را طولانی میکند .
📚 تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۶، ص۳۲۴ البرهان/ نور الثقلین
☀️الصّادق (علیه السلام)- الْقَبْضُ مِنْهُ عَزَّوَجَلَّ فِی وَجْهٍ آخَرَ الْأَخْذُ فِی وَجْهِ الْقَبُولِ مِنْهُ کَمَا قَالَ وَ یَأْخُذُ الصَّدَقاتِ أَیْ یَقْبَلُهَا مِنْ أَهْلِهَا وَ یُثِیبُ عَلَیْهَا .
🔅امام صادق علیه السلام فرمودند : و معنای دیگر قبض در مورد خدای عزّوجلّ، گرفتن همراه با قبولکردن است چنانکه فرموده است: وَ یَأْخُذُ الصَّدَقاتِ یعنی آنها را از اهل آنها قبول می فرماید و بر آن ثواب می دهد .
📚تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۶، ص۳۲۴ بحار الأنوار، ج۴، ص۲/ التوحید، ص۱۶۱/ نور الثقلین/ البرهان
✨✨☀️☀️☀️☀️✨✨
🤲 اللهم وَفِّقْنا لِمَا تُحِبُّ وَ تَرضی.
پروردگارا! ما را به آنچه که تو دوست داری و راضی میشوی موفّق کن.
ثبت دیدگاه