پ
پ

«يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا تُوبُوا إِلَی اللَّهِ تَوْبَةً نَّصُوحًا عَسَی رَبُّكُمْ أَن يُكَفِّرَ عَنكُمْ سَيِّئَاتِكُمْ وَيُدْخِلَكُمْ جَنَّاتٍ تَجْرِي مِن تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ يَوْمَ لَا يُخْزِي اللَّهُ النَّبِيَّ وَالَّذِينَ آمَنُوا مَعَهُ نُورُهُمْ يَسْعَی بَيْنَ أَيْدِيهِمْ وَبِأَيْمَانِهِمْ يَقُولُونَ رَبَّنَا أَتْمِمْ لَنَا نُورَنَا وَاغْفِرْ لَنَا إِنَّكَ عَلَی كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ»

[ای كسانی كه ايمان آورده‏‌ايد! به درگاه خدا توبه‏‌ای راستين كنيد، اميد است كه پروردگارتان بديهايتان را از شما بزدايد و شما را به باغهايی كه از زير (درختان) آن جويبارها روان است درآورد. در آن روز خدا پيامبر (خود) و كسانی را كه با او ايمان آورده بودند، خوار نمی‌گرداند . نورشان از پيشاپيش آنان و سمت راستشان روان است. می‌گويند : پروردگارا! نور ما را برای ما كامل گردان و بر ما ببخشای كه تو بر هر چيز توانايی]

☀️ امام جعفر صادق علیه السلام در خصوص سخن خداوند عزّ و جلّ: «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا تُوبُوا إِلَی اللَّهِ تَوْبَةً نَّصُوحًا»، فرمود: بنده از گناه توبه می‌كند و به آن باز نمی‌گردد.

📙 تفسير البرهان ذیل آیه

☀️ ابو بصیر روایت كرده است كه: از امام جعفر صادق علیه السلام در خصوص این آیه: «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا تُوبُوا إِلَی اللَّهِ تَوْبَةً نَّصُوحًا»پرسیدم، فرمود: همان گناهی كه به هیچ وجه به آن باز نمی‌گردد. عرض كردم: كدام یك از ما (به گناه) باز نگشته است؟ فرمود: ای ابا محمد! خداوند از میان بندگان خویش، بنده مُفَتَّن (كسی كه به سراغ گناهان می­رود) و توبه كننده را دوست دارد.

📚كافی، ج ۲، ص ۳۱۴، ح ۴ / تفسير البرهان

☀️ معاویة بن وهب روایت كرده است كه: شنیدم كه امام جعفر صادق علیه السلام می‌فرماید: اگر بنده، توبه‌ای خالصانه كند، خداوند وی را دوست می‌دارد و در دنیا و آخرت گناهان وی را خواهد پوشاند. عرض كردم: چگونه می‌پوشاند؟ فرمود: گناهانی را كه دو فرشته وی نوشته بودند از یاد آنها خواهد برد و به اعضا و جوارح وی وحی می‌كند كه گناهان وی را پنهان كنید و به سرزمین‌ها وحی می‌كند كه گناهانی را كه بر روی شما مرتكب می‌شد، كتمان كنید؛ بنابراین در حالی خداوند را ملاقات می‌كند كه چیزی نیست كه به گناهان وی شهادت دهد.

📚 كافی، ج ۲، ص ۳۱۴، ح ۱ / تفسير البرهان

☀️ امام جعفر صادق علیه السلام در خصوص سخن خداوند عزّ و جلّ: «یَسْعَی نُورُهُم بَیْنَ أَیْدِیهِمْ وَبِأَیْمَانِهِم»«ص/۲» [نورشان پیشاپیششان و به جانب راستشان دوان است] می‌فرماید: در روز قیامت، ائمّه مؤمنین صلوات الله علیهم اجمعین پیشاپیش آنان و در سمت راستشان حركت می‌كنند تا این كه آنان را در منازل اهل بهشت جای دهند.

📚 كافی، ج ۱، ص ۱۵۱، ح ۵ / تفسير البرهان

✨✨✨✨✨☀️☀️☀️☀️✨✨✨✨✨

🤲 اللهم عجل لولیک الفرج و العافیة و النصر
🤲 اَللَّهُمَّ اجْعَلْني مِنَ التَّوّابينَ وَاجْعَلْني مِنَ الْمُتَطَهِّرينَ،

خدايا مرا از توبه كنندگان،و پاکیزگان قرار ده.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.