«فَمَنْ حَآجَّكَ فِيهِ مِن بَعدِ مَا جَاءكَ مِنَ الْعلْمِ فَقُلْ تَعالَوْاْ نَدْع أَبْنَاءنَا وَ أَبْنَاءكُمْ وَ نِسَاءنَا وَ نِسَاءكُمْ وَ أَنفُسَنَا و أَنفُسَكُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعل لَّعنَةُ اللّهِ علَی الْكَاذِبِينَ»
[پس هر كه در اين (باره یعنی مسیح ع) پس از دانشی كه تو را (حاصل) آمده با تو محاجه كند، بگو: بياييد پسرانمان و پسرانتان و زنانمان و زنانتان و ما خويشان نزديك و شما خويشان نزديك خود را فرا خوانيم، سپس مباهله كنيم و لعنت خدا را بر دروغگويان قرار دهيم]
☀️ امام حسن علیه السلام فرمود: هنگامی كه كافران كتاب محمد صلی الله علیه و آله را انكار كردند و با او به مجادله پرداختند، خداوند متعال به محمد صلی الله علیه و آله فرمود: «فَقُلْ تَعالَوْاْ نَدْع أَبْنَاءنَا وَأَبْنَاءكُمْ وَنِسَاءنَا وَنِسَاءكُمْ وَأَنفُسَنَا وأَنفُسَكُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعل لَّعنَةُ اللّهِ علَی الْكَاذِبِینَ.»
آن گاه رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم از « انفس » پدرم را و از « ابناء » من و برادرم و از « نساء » فاطمه، مادرم را همراه خود برد. ما، خانواده و گوشت و خون و نفس او هستیم. ما از او هستیم و او از ما.
📚 – امالی، ج ۲، ص ۱۷۷ /تفسير برهان
☀️ ابو احمد هانی بن ابی محمّد بن محمد عبدی، از پدرش با سند خود، از امام موسی بن جعفر علیه السلام نقل كرده است كه وقتی امام در حال صحبت با هارون الرشید بود، هارون به او گفت: چگونه میگویید كه ما از نسل پیامبر صلی الله علیه و آله هستیم در حالی كه پیامبر صلی الله علیه و آله دنبالهای نداشت؟ زیرا نسل و دنباله از پسر امكان دارد، نه با دختر؛ و شما پسران آن دختر هستید و نمیتواند ادامه و دنباله داشته باشد. فرمود: به حق خویشاوندی و قبر و كسانی كه در قبر هستند از تو میخواهم كه مرا از پاسخ به این سئوال معاف كنی. گفت: ای فرزند علی علیه السلام! با دلیل و برهان به من خبر بده و تو ای موسی! بر حسب آن چه به من رسیده، سر دسته و امام زمان آنها هستی و من نمیتوانم در سئوالهایی كه از تو میكنم، جواب نگیرم. باید دلیل و برهانی از كتاب خدا بیاوری. شما، فرزندان علی علیه السلام، ادّعا دارید كه چیزی از كتاب خدا نیست كه ندانید و الف تا ه كتاب خدا را با تأویل همه آنها میدانید و بارها آیه «مَّا فَرَّطْنَا فِی الكِتَابِ مِن شَیْءٍ »(انعام/ ۳۸) [ما هیچ چیزی را در كتاب (لوح محفوظ) فروگذار نكردهایم] دلیل و برهان خود قرار دادهاید. و از رأی و نظر علما و مقایسه آنها، خودتان را بینیاز دانستهاید. آن گاه گفتم: آیا به من اجازه میدهید جواب بدهم؟ گفت: جواب بده، گفتم: أعوذ بالله من الشیطان الرجیم، بسم الله الرحمن الرحیم «وَمِن ذُرِّیَّتِهِ دَاوُودَ وَسُلَیْمَانَ وَأَیُّوبَ وَیُوسُفَ وَمُوسَی وَهَارُونَ وَكَذَلِكَ نَجْزِی الْمُحْسِنِینَ * وَزَكَرِیَّا وَیَحْیَی وَعیسَی وَإِلْیَاسَ» (انعام/ ۸۴ ـ ۸۵) [و از نسل او داوود و سلیمان و ایوب و یوسف و موسی و هارون را (هدایت كردیم) و این گونه نیكوكاران را پاداش میدهیم * و زكریا و یحیی و عیسی و الیاس]
پدر عیسی كیست ای امیرالمؤمنین!؟ گفت: پدر ندارد، گفتم: خداوند از جانب مریم او را به ذریّه پیامبران نسبت داده است و همچنین خداوند تعالی، ما را از جانب مادر ما فاطمه سلام الله علیها، به ذریّه پیامبر صلی الله علیه و آله متصل كرده است.
دلیل و برهان بیشتری بیاورم ای امیرالمؤمنین؟ گفت: بیاور. این آیه را هم خواندم: «فَمَنْ حَآجَّكَ فِیهِ مِن بَعدِ مَا جَاءكَ مِنَ الْعلْمِ فَقُلْ تَعالَوْاْ نَدْع أَبْنَاءنَا وَأَبْنَاءكُمْ وَنِسَاءنَا وَنِسَاءكُمْ وَأَنفُسَنَا وأَنفُسَكُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعل لَّعنَةُ اللّهِ علَی الْكَاذِبِینَ» و هیچ كس ادعا نمیكند كه پیامبر صلی الله علیه و آله در هنگام مباهله با مسیحیان، افرادی به جز علی و فاطمه و حسن و حسین صلوات الله علیهم اجمعین را زیر آن عبا برده باشد . تفسیر گفته خداوند عز و جل از « أبْنَاءَنَا » حسن و حسین علیهما السلام و مقصود از « نساءَنَا » فاطمه سلام الله علیها و منظور از « و أنفسنا» علی بن ابی طالب علیه السلام میباشد.
📚- عیون اخبار الرضا علیه السلام، ج ۱، ص ۷۸، ح ۹
👈مباهله : ملاعنه و نفرین دو طرف مقابل
🔅تذکر : لقب امیرالمؤمنین فقط مختص امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب علیه السلام است حتی به سایر ائمه علیهم السلام هم نمیتوان گفت و در حدیث که امام کاظم علیه السلام به هارون الرشید می فرماید یا امیرالمؤمنین، هم، میتواند از روی تقیّه باشد و هم نوعی سَبِّ هارون الرشید است، الله اعلم…
✨✨☀️☀️☀️☀️✨✨
🤲 اللهم عجل لولیک الفرج
🤲 اللهم العن الجبت و الطاغوت
ثبت دیدگاه