«إِنَّا أَنذَرْنَاكُمْ عَذَابًا قَرِيبًا يَوْمَ يَنظُرُ الْمَرْءُ مَا قَدَّمَتْ يَدَاهُ وَيَقُولُ الْكَافِرُ يَا لَيْتَنِي كُنتُ تُرَابًا»
[ما شما را از عذابی نزديك هشدار داديم. روزی كه آدمی آن چه را با دست خويش پيش فرستاده است، بنگرد و كافر گويد: كاش من خاك بودم!]
☀️ علی بن ابراهیم: این فرموده خدای تبارك و تعالی: «إِنَّا أَنذَرْنَاكُمْ عَذَابًا قَرِیبًا»، یعنی در آتش دوزخ، و در این آیه: «یَوْمَ یَنظُرُ الْمَرْءُ مَا قَدَّمَتْ یَدَاهُ وَیَقُولُ الْكَافِرُ یَا لَیْتَنِی كُنتُ تُرَابًا»، منظور این است كه میگوید: ای كاش تُرابی بودم. و ترابی به معنای علوی است. و میگوید: این رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم بود كه كنیه امیر المؤمنین علیه السلام را «ابو تُراب» گذاشت.
📚- تفسیر قمی، ج ۲، ص ۳۹۵ / تفسیر البرهان
☀️ عبایة بن ربعی نقل میكند: از عبد الله بن عباس پرسیدم: چرا رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم كنیه علی علیه السلام را ابو تراب قرار داده است؟ گفت: چون ایشان صاحب زمین است، و حجت خداوند بر روی زمین و برای ساكنان آن است، و بقا و دوام زمین به خاطر ایشان است و سكون و آرامش زمین از رهگذر ایشان است. و شنیدهام رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم میفرماید: هنگامی كه روز قیامت فرا رسد و كافر، آن همه پاداش و قرب الهی و كرامتی را كه خداوند عزّ و جلّ برای شیعه علی علیه السلام مهیا كرده است، ببیند، میگوید: ای كاش تراب بودم، یعنی این كه از شیعه علی علیه السلام بودم و این همان سخن خداوند عزّ و جلّ است كه میفرماید: «وَیَقُولُ الْكَافِرُ یَا لَیْتَنِی كُنتُ تُرَابًا».
📚- علل الشرایع، ج ۱، ص ۱۸۷، ح ۳ / تفسير البرهان
✨✨✨✨✨☀️☀️☀️☀️✨✨✨✨✨
🤲 اَلْحَمْدُ للهِِ الّذي جَعَلَنا مِنَ الْمُتَمَسِّكينَ بِوِلايَةِ اَميرِ الْمُؤْمِنينَ، وَالاَْئِمَّةِ عَلَيْهِمُ.
سپاس خداي را،كه ما را از چنگزنندگان به ولايت امير المؤمنين و امامان ديگر-که درودخدا بر آنان باد قرار داد.
ثبت دیدگاه