پ
پ

«وَمِنَ النَّاسِ مَن يشْرِي نَفْسَه ابْتِغَاء مَرْضَاتِ اللّه وَاللّه رَؤُوفٌ بِالْعِبَادِ»

[و از ميان مردم كسی است كه جان خود را برای طلب خشنودی خدا می‏ فروشد؛ و خدا نسبت به (اين) بندگان مهربان است]

 

☀️الهادی (علیه السلام)- السَّلَامُ عَلَیْکَ یَا أَمِیرَ الْمُؤْمِنِینَ (علیه السلام) وَ سَیِّدَ الْوَصِیِّین … أَنْتَ لَمَّا أَبَاتَکَ النَّبِیُّ (صلی الله علیه و آله) وَ أَمَرَکَ أَنْ تَضْجَعَ فِی مَرْقَدِهِ وَاقِیاً لَهُ بِنَفْسِکَ أَسْرَعْتَ إِلَی إِجَابَتِهِ مُطِیعاً وَ لِنَفْسِکَ عَلَی الْقَتْلِ مُوَطِّناً فَشَکَرَ اللَّهُ تَعَالَی طَاعَتَکَ وَ أَبَانَ عَنْ جَمِیلِ فِعْلِکَ بِقَوْلِهِ جَلَّ ذِکْرُهُ وَ مِنَ النَّاسِ مَنْ یَشْرِی نَفْسَهُ ابْتِغاءَ مَرْضاتِ اللهِ.

[امام عسکری (علیه السلام) از پدرشان، امام هادی (علیه السلام) که ایشان در روز غدیر أمیرالمؤمنین را این‌گونه زیارت می‌نمود:] سلام بر تو ای امیرمؤمنین! و ای سرور اوصیاء! …» آنگاه که پیامبر (صلی الله علیه و آله) تو را امر فرمود که شب در بسترش دراز بکشی و جانت را برای محافظت از ایشان سپرگردانی، تو خواسته‌ی ایشان را به سرعت اجابت نمودی و خودت را برای کشته‌شدن آماده کردی. پس خداوند متعال، با بیان این آیه وَ مِنَ النَّاسِ مَنْ یَشْرِی نَفْسَهُ ابْتِغاءَ مَرْضاتِ اللهِ فرمانبری تو را قدر نهاد و زیبایی کارت را واضح و آشکار نمود.

📚تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۲، ص۱۰۸/بحارالأنوار، ج۹۷، ص۳۶۷

 

☀️الباقر (علیه السلام)- نَزَلَتْ فِی عَلِیِّ‌بْنِ‌أَبِی‌طَالِبٍ (علیه السلام) حِینَ بَذَلَ نَفْسَهُ لِلَّهِ وَ لِرَسُولِهِ (صلی الله علیه و آله) لَیْلَهًْ اضْطَجَعَ عَلَی فِرَاشِ رَسُولِ اللَّهِ (ص) لَمَّا طَلَبَتْهُ کُفَّارُ قُرَیْشٍ.

🔅امام باقر (علیه السلام): آیه در شأن علیّ‌بن‌ابیطالب (ع) نازل شد؛ زمانی‌که جانش را در راه خدا و رسولش فدا کرد؛ همان شبی که کافران قریش به دنبال رسول‌خدا (ص) بودند و او در بستر حضرت [برای حفظ جان ایشان] به پهلو دراز کشید.

📚تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۲، ص۱۰۸ / بحارالأنوار، ج۱۹، ص۷۸/ العیاشی، ج۱، ص۱۰۱

☀️انس بن مالك روایت می‌كند كه چون رسول الله صلی الله علیه و آله به همراه ابوبكر، به سوی آن غار رفت، به علی علیه السلام امر فرمود كه در بستر او بخوابد و ردای او را بر روی خود بكشد. علی علیه السلام جان خود را در معرض كشته شدن قرار داد و در بستر رسول الله صلی الله علیه و آله خوابید. مردانی از قریش كه هر كدام از نسب‌های مختلف بودند، تصمیم به قتل پیامبر صلی الله علیه و آله گرفتند و چون خواستند كه شمشیر را بر او فرود آورند، شكی نداشتند كه آن مرد كه در بستر خوابیده، محمد صلی الله علیه و آله است. پس به یكدیگر گفتند: بیدارش كنید تا درد كشته شدن را بچشد و این شمشیرها را كه جانش را می‌گیرند با چشمان خود مشاهده كند. چون او را بیدار نمودند و پی بردند كه علی علیه السلام در آن بستر خوابیده، او را رها كردند و در جستجوی رسول الله صلی الله علیه و آله هر كدام به سویی رفتند و خداوند، این آیه را نازل فرمود: «وَمِنَ النَّاسِ مَن یشْرِی نَفْسَه ابْتِغَاء مَرْضَاتِ اللّه وَاللّه رَؤُوفٌ بِالْعِبَادِ.

📚 امالی، ج ۲، ص ۶۱ / تفسير البرهان

 

☀️رسول الله صلی الله علیه و آله فرمود: خداوند به جبرئیل و میكائیل وحی نمود كه من بین شما پیوند برادری ایجاد نمودم و عمر یكی از شما را طولانی‌‌تر از عمر دیگری قرار دادم. پس كدام یك از شما برادرش را بر خود ترجیح می‌دهد. هر دو آنها از مرگ بیزار بودند. پس خداوند به آن دو وحی نمود: آیا (نمی‌خواهید) مثل ولی من علی بن ابی طالب باشید كه میان او و محمد، پیامبرم عقد اخوت بستم و علی، جان پیامبر را بر خود ترجیح داد و در بستر او خوابید تا با فدا كردن جان خود، از جان پیامبر صلی الله علیه و آله محافظت كند. هر دو به زمین فرود آیید و از او در مقابل دشمنش محافظت كنید. جبرئیل فرودآمده و در كنار سر حضرت نشست و میكائیل در كنار پاهای حضرت قرار گرفت و جبرئیل شروع به تكرار این جمله كرد: آفرین! آفرین! به انسانی همچون تو یابن ‌ابی ‌طالب! به خدا سوگند فرشتگان به تو افتخار می‌كنند! و خداوند این آیه را نازل كرد: «وَمِنَ النَّاسِ مَن یشْرِی نَفْسَه».

📚 مناقب ابن شهر آشوب، ج ۲، ص ۶۴؛ شواهد التنزیل، ج ۱، ص ۹۶، ح ۱۳۳ / تفسیر البرهان

 

☀️ علی بن حسین علیه السلام فرمود: اولین كسی كه جان خود را به ‌منظور جلب رضایت الهی، فدا نمود، علی بن ابی طالب علیه السلام بود.

📚- مناقب خوارزمی، ص ۷۴ / تفسير البرهان

✨✨✨✨✨☀️☀️☀️☀️✨✨✨✨✨

🤲 اللهم عجل لولیک الفرج
🤲 اَللَّهُمَّ عَرِّفْني حُجَّتَكَ فَاِنَّكَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفْني حُجَّتَكَ ضَلَلْتُ عَنْ ديني.
😡 اللهم العن مُنکر فضائل امیرالمؤمنین علیه السلام.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.