«وَ یَوْمَ نَحْشُرُ مِنْ کُلِّ أُمَّةٍ فَوْجاً مِمَّنْ یُکَذِّبُ بِآیاتِنا فَهُمْ یُوزَعُونَ»
[به خاطر آور] روزى را که ما از هر امّتى، گروهى را از کسانى که آیات ما را تکذیب مىکردند محشور مىکنیم و آنها را نگه مىداریم تا به یکدیگر ملحق شوند.]
☀️امام علی (علیه السلام)- امّا در رد سخن منکرین رجعت این آیه: وَ یَوْمَ نَحْشُرُ مِنْ کُلِّ أُمَّةٍ فَوْجاً مِمَّنْ یُکَذِّبُ بِآیاتِنا فَهُمْ یُوزَعُونَ است؛ یعنی در دنیا محشور میشوند.
📚تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۱، ص۱۱۰ بحار الأنوار، ج۵۳، ص۱۱۸/ القمی، ج۱، ص۲۴؛
☀️ الصّادق (علیه السلام)- أَوَّلُ مَنْ تَنْشَقُ الْأَرْضُ عَنْهُ وَ یَرْجِعُ إِلَی الدُّنْیَا الْحُسَیْنُ بْنُ عَلِیٍّ (علیه السلام)، وَ إِنَّ الرَّجْعَهًْ لَیْسَتْ بِعَامَّهًْ بَلْ هِیَ خَاصَّهًْ، لَا یَرْجِعُ إِلَّا مَنْ مَحَضَ الْإِیمَانَ مَحْضاً أَوْ مَحَضَ الشِّرْکَ مَحْضا.
🔅امام صادق (علیه السلام)- نخستین کسی که قبرش میشکافد و زنده شده و به دنیا بازمیگردد حسینبنعلی (علیه السلام) است و این رجعت عمومی نیست [که تمام مردگان زنده شده سر از قبر درآورند] بلکه افراد خاصّی به دنیا برمیگردند که یا مؤمن خالص و یا مشرک محض باشند.
📚 تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۱، ص۱۱۰ مختصر البصایر، ص۱۰۷
☀️ امام صادق علیه السلام فرمود: رسول خدا صلی الله علیه و آله در پی امیر المؤمنین علیه السلام كه در مسجد مقداری شن گرد آورده و سر بر روی آن نهاده و به خواب رفته بود، رفت. پس با پا او را تكان داده و به وی فرمود: ای جنبنده زمین! برخیز. یكی از صحابه عرض كرد: یا رسول الله! میتوانیم یك دیگر را به این نام بخوانیم؟ فرمود: نه، به خدا سوگند! این نام فقط مخصوص علی علیه السلام است و منظور از «دابّة الأرض» در آیه «وَإِذَا وَقَعَ الْقَوْلُ عَلَیْهِمْ أَخْرَجْنَا لَهُمْ دَابَّةً مِّنَ الْأَرْضِ تُكَلِّمُهُمْ أَنَّ النَّاسَ كَانُوا بِآیَاتِنَا لَا یُوقِنُونَ» كسی جز علی نیست. سپس فرمود: یا علی! چون آخر الزمان فرا رسد، خداوند تو را به بهترین صورت بیرون میآورد در حالی كه آهن داغی با توست كه با آن دشمنانت را نشانهدار میكنی.
مردی به امام صادق علیه السلام عرض كرد: مردم میگویند: آیا این جنبنده آنان را زخمی هم میكند؟ فرمود: خداوند آنان را در آتش دوزخ، داغدار و نشانهدار كرده است و امیر المؤمنین با سخن، آنان را میسوزاند و دلیل این كه این امر در رجعت اتفاق میافتد، آیه «وَیَوْمَ نَحْشُرُ مِن كُلِّ أُمَّةٍ فَوْجًا مِّمَّن یُكَذِّبُ بِآیَاتِنَا فَهُمْ یُوزَعُونَ * حَتَّی إِذَا جَاؤُوا قَالَ أَكَذَّبْتُم بِآیَاتِی وَلَمْ تُحِیطُوا بِهَا عِلْمًا أَمَّاذَا كُنتُمْ تَعْمَلُونَ» است. منظور این دو آیه امیر المؤمنین و دیگر ائمه علیهمالسلام هستند. آن مرد عرض كرد: عموم مردم بر این گماناند كه منظور از «وَیَوْمَ نَحْشُرُ مِن كُلِّ أُمَّةٍ فَوْجًا» روز قیامت است. امام صادق علیه السلام فرمود: آیا خداوند از هر اُمّتی جمعی را محشور كرده و بقیه را رها میكند؟! هرگز، لیكن در رجعت چرا! اما آیه قیامت این است: «وَحَشَرْنَاهُمْ فَلَمْ نُغَادِرْ مِنْهُمْ أَحَدًا. »«كهف/ ۴۷» [و آنان را گرد میآوریم و هیچ یك را فرو گذار نمیكنیم]
📚 – تفسیر قمی، ج ۲، ص ۱۰۶
✨✨✨✨✨☀️☀️☀️☀️✨✨✨✨✨
اَللَّـهُمَّ اِنْ حالَ بَيْني وَبَيْنَهُ الْمَوْتُ الَّذي جَعَلْتَهُ عَلي عِبادِكَ حَتْماً مَقْضِيّاً، فَاَخْرِجْني مِنْ قَبْري مُؤْتَزِراً كَفَني، شاهِراً سَيْفي، مُجَرِّداً قَناتي، مُلَبِّياً دَعْوَةَ الدّاعي فِي الْحاضِرِ وَالْبادي،
خدايا اگر بين من و او مرگي كه بر بندگانت حتم و قطعي ساختي حائل شد، كفن پوشيده از قبر مرا بيرون آور،با شمشير از نيام بركشيده، و نيزه برهنه،پاسخگو به دعوت آن دعوت كننده،در ميان شهرنشين و باديه نشين.
ثبت دیدگاه