✨☀️امام شناسی در قرآن- آیه ۸۳ – سوره نحل☀️✨
25 خرداد 1403 - 21:12
بازدید 112
پ
پ

«يَعْرِفُونَ نِعْمَتَ اللهِ ثُمَّ يُنْكِرُونَها وَ أَكْثَرُهُمُ الْكافِرُونَ»

[آن‌ها نعمت خدا را می‌شناسند؛ سپس آن را انکار مى کنند و اکثرشان کافرند. ]

☀️ الصّادق (علیه السلام)- نِعْمَةُ اللهِ هُمُ الْأَئِمَّهًْ (علیهم السلام) وَ الدَّلِیلُ عَلَی أَنَّ الْأَئِمَّهًْ (علیهم السلام) نِعْمَهًْ اللَّهِ قَوْلُ اللَّهِ أَ لَمْ تَرَ إِلَی الَّذِینَ بَدَّلُوا نِعْمَتَ اللهِ کُفْراً قَالَ الصَّادِقُ (علیه السلام) نَحْنُ وَ اللَّهِ نِعْمَهًْ اللَّهِ الَّتِی أَنْعَمَ بِهَا عَلَی عِبَادِهِ وَ بِنَا فَازَ مَنْ فَازَ.
🔅امام‌ صادق (علیه السلام)- نِعْمَتَ اللهِ، ائمّه هستند و دلیل اینکه ائمّه نِعْمَتَ اللهِ هستند، این کلام خداوند است که فرمود: أَ لَمْ تَرَ إِلَی الَّذِینَ بَدَّلُوا نِعْمَتَ اللهِ کُفْراً؛ به خدا قسم! ما همان نعمت خدا هستیم که خدا به بندگانش عطا کرده و هرکس رستگار شد با پیروی از ما رستگار شده است.
📚 تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۷، ص۶۹۸ بحارالأنوار، ج۲۴، ص۵۱/ القمی، ج۱، ص۳۸۷؛ / نورالثقلین/ البرهان؛

☀️- اصبغ‌ بن‌ نباته گوید: امیرالمؤمنین علیه السلام فرمود: «آن قومی که سنّت رسول‌خدا صلی الله علیه و آله را تغییر‌داده و از وصیّت او عُدول کردند، چه می‌اندیشند؟ آیا نمی‌ترسند از اینکه عذاب بر آن‌ها نازل شود»؟ سپس این آیه را تلاوت نمود: کسانی را که نعمت خدا را به کفران تبدیل کردند، و قوم خود را به سرای نیستی و نابودی کشاندند؟! [سرای نیستی و نابودی، همان جهنّم است که آنها در آتش آن وارد می‌شوند و بد قرارگاهی است] . (ابراهیم/۲۹ و ۲۸)». سپس فرمود: «به خدا! ما همان نعمت خدا هستیم که خدا به بندگانش عطا کرده و هرکس رستگار شد با پیروی از ما رستگار شده است».
📚 تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۷، ص۶۹۸ بحارالأنوار، ج۵۵، ص۲۲/ البرهان

☀️امام باقر علیه السلام فرمودند: پیامبر صلی الله علیه و آله ولایت علی علیه السلام را به آن‌ها شناساند و آن‌ها را به پذیرفتن آن امر کرد، امّا بعد از شهادت پیامبر صلی الله علیه و آله آن را انکار کردند.
📚 تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۷، ص۶۹۸ بحارالأنوار، ج۳۵، ص۴۲۴/ المناقب، ج۳، ص۹۹/ البرهان

☀️الصّادق (علیه السلام)- یَعْرِفُونَ یَوْمَ الْغَدِیرِ وَ یُنْکِرُونَهَا یَوْمَ السَّقِیفَهًْ.
🔅امام صادق (علیه السلام)- نعمت روز غدیر را می‌شناسند و آن را در روز سقیفه انکار می‌کنند.
📚 تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۷، ص۶۹۸ بحارالأنوار، ج۳۷، ص۱۶۵/ جامع الأخبار، ص۱۱

☀️ امام صادق علیه السلام، از پدرش، از جدّش علیه السلام نقل كرده است كه درباره آیه «یَعْرِفُونَ نِعْمَتَ اللّهِ ثُمَّ یُنكِرُونَهَا» فرمود: وقتی آیه «إِنَّمَا وَلِیُّكُمُ اللّهُ وَرَسُولُهُ وَالَّذِینَ آمَنُواْ الَّذِینَ یُقِیمُونَ الصَّلاَةَ وَیُؤْتُونَ الزَّكَاةَ وَهُمْ رَاكِعُونَ»(۵۵ مائده) [ولیّ شما تنها خدا و پیامبر اوست و كسانی كه ایمان آورده‌اند؛ همان كسانی كه نماز برپا می‌دارند و در حال ركوع زكات می‌دهند] نازل شد، گروهی از یاران پیامبر صلی الله علیه و آله در مسجد مدینه جمع شدند و به یكدیگر گفتند:‌ درباره این آیه چه می‌اندیشید؟ گفتند: اگر این آیه را انكار كنیم، به كل قرآن كافر می‌شویم و اگر به آن ایمان بیاوریم و آن را بپذیریم باید آن هنگام كه علی بن ابی طالب علیه السلام بر ما مسلّط شد از او اطاعت كنیم. می‌دانیم كه محمد صلی الله علیه و آله هر چه می‌گوید راست و حقیقت است. ما از او اطاعت می‌كنیم، اما امر او درباره علی علیه السلام را نمی‌پذیریم. سپس این آیه نازل شد «یَعْرِفُونَ نِعْمَتَ اللّهِ ثُمَّ یُنكِرُونَهَا» منظور ولایت علی بن ابی طالب علیه السلام است «وَأَكْثَرُهُمُ الْكَافِرُونَ» یعنی ولایت را انكار می‌كنند.
📚 كافی، ج ۱، ص ۳۵۴، ح ۷۷

☀️- امام موسی بن جعفر (علیهم السلام) درباره آیه «یَعْرِفُونَ نِعْمَتَ اللّهِ ثُمَّ یُنكِرُونَهَا وَأَكْثَرُهُمُ الْكَافِرُونَ» فرمود: یعنی ابتدا او را شناختند و سپس آن را انكار كردند
📚- تفسیر عیاشی، ج ۲، ص ۲۸۷، ح ۵۵

✨✨✨✨✨☀️☀️☀️☀️✨✨✨✨✨

🤲 اللهم عجل لولیک الفرج
🤲 رَبِّ زِدنی علماً و عملاً صالحا و الحقنی باصالحین.
پروردگارا زیاد کن برای من علم و عمل صالح را و مرا به صالحین ملحق کن.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.