پ
پ

«عَمَّ يَتَسَاءلُونَ (۱) عَنِ النَّبَإِ الْعَظِيمِ (۲) الَّذِي هُمْ فِيهِ مُخْتَلِفُونَ (۳) كَلَّا سَيَعْلَمُونَ (۴) ثُمَّ كَلَّا سَيَعْلَمُونَ (۵)»

[درباره چه چيز از يكديگر می‌پرسند ؟* از آن خبر بزرگ * كه درباره آن با هم اختلاف دارند * نه چنان است به زودی خواهند دانست * باز هم نه چنان است، بزودی خواهند دانست]

☀️ابو حمزه، از امام محمد باقر علیه السلام نقل می‌كند: به ایشان عرض كردم: فدایت شوم! شیعه از شما می‌پرسند كه تفسیر این آیات چیست: «عَمَّ یَتَسَاءلُونَ * عَنِ النَّبَإِ الْعَظِیمِ»؟ فرمود: این امر به من بستگی دارد؛ من اگر بخواهم آنها را از تفسیر آن مطلع می‌سازم و اگر نخواهم این كار را نمی­كنم. ـ سپس فرمود: ـ ولی من تفسیر آن را به تو می‌گویم. عرض كردم: منظور از: «عَمَّ یَتَسَاءلُونَ» چیست؟ فرمود: درباره امیر المؤمنین علیه السلام است، امیر المؤمنین صلوات الله علیه می‌فرماید: خداوند عزّ و جلّ آیه و نشانه‌ای كه از من والاتر باشد، ندارد و من عظیم‌ترین خبر او هستم.
📚 – كافی، ج ۱، ص ۱۶۱، ح ۳

☀️ امام جعفر صادق علیه السلام درباره این آیات: «عَمَّ یَتَسَاءلُونَ * عَنِ النَّبَإِ الْعَظِیمِ» فرمود: خبر عظیم: ولایت است. و درباره این آیه از ایشان پرسیده شد: «هُنَالِكَ الْوَلَایَةُ لِلَّهِ الْحَقِّ» [در آن جا (آشكار شد كه) یاری به خدای حق تعلق دارد] فرمود: منظور، ولایت امیر المؤمنین علیه السلام است.
📚 – بصائر الدرجات، ص ۸۸، ح ۳

☀️ در تفسیر این آیات: «عَمَّ یَتَسَاءلُونَ * عَنِ النَّبَإِ الْعَظِیمِ * الَّذِی هُمْ فِیهِ مُخْتَلِفُونَ»، حدیثی مرفوع از سدّی نقل شده است: صَخْر بن حَرْب آمد و نزد رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم نشست و گفت: ای محمد! بعد از تو، این امارت از آن ماست یا از آن شخص دیگری است؟ فرمود: ای صَخْر! بعد از من این امارت از آن كسی است كه رابطه او نسبت به من مانند رابطه هارون نسبت به موسی است، و خداوند عزّ و جلّ این آیات را نازل كرد: «عَمَّ یَتَسَاءلُونَ * عَنِ النَّبَإِ الْعَظِیمِ» كه بعضی از مردم این ولایت را تأیید می‌كنند و برخی دیگر آن را انكار می‌كنند. سپس فرمود: «كَلَّا» و این پاسخی است برای آنها «سَیَعْلَمُونَ» با خلافت و ولایت او آن زمان آشنا خواهند شد كه در قبرهای خود از آن پرسیده ‌شوند. در آن زمان، هیچ كس در مشرق زمین و مغرب آن و در دریا و خشكی باقی نمی­ماند، مگر این كه منكر و نكیر بعد از مرگ، از همگی آنها درباره ولایت و خلافت می‌پرسند و به مرده می‌گویند: پروردگارت كیست؟ دین و آیین تو چیست؟ و پیامبرت كیست؟ و امامت كیست؟
📚- كافی، ج ۱، ص ۳۴۶، ح ۳۴

☀️- ابوحمزه ثمالی گوید: از امام باقر (علیه السلام) درباره‌ی تفسیر عَمَّ یَتَساءَلُونَ* عَنِ النَّبَإِ الْعَظِیمِ، سؤال کردم. فرمود: «علیّ‌بن‌ابی‌طالب (علیه السلام) به اصحاب خود می‌گفت: به خدا سوگند! من نباء عظیم هستم که تمامی امّت درباره‌ی من اختلاف کردند. به خدا سوگند! خدای سبحان را نبئی عظیم‌تر و بزرگتر از من نیست و هیچ آیه‌ای از من بزرگتر برای پروردگار جهانیان نیست».
📚 تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۷، ص۳۰۴
بحارالأنوار، ج۳۶، ص۳

✨✨✨✨✨☀️☀️☀️☀️✨✨✨✨✨

🤲 ربِّ زدنی علماً و عملاً صالحا و الحقنی باصالحین

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.