آیهی ۵۶ سورهی احزاب
«إِنَّ اللَّهَ وَمَلَائِكَتَهُ يُصَلُّونَ عَلَی النَّبِيِّ يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَيْهِ وَسَلِّمُوا تَسْلِيمًا»
[خدا و فرشتگانش بر پيامبر درود میفرستند. ای كسانی كه ايمان آوردهايد ! بر او درود فرستيد و به فرمانش بخوبی گردن نهيد]
☀️ از ابن ابی حمزه روایت شده است كه گفت: از امام صادق علیه السلام تفسیر آیه « إِنَّ اللَّهَ وَمَلَائِكَتَهُ یُصَلُّونَ عَلَی النَّبِیِّ یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَیْهِ وَسَلِّمُوا تَسْلِیمًا» را پرسیدم و حضرت پاسخ داد: صلاة، از سوی خداوند به معنای رحمت، از سوی فرشتگان به معنای تزكیه و تهذیب، و از سوی مردم به معنای دعا میباشد و معنای این سخن خداوند كه فرمود: «وَسَلِّمُوا تَسْلِیمًا» این است كه در برابر آن چه از رسول خدا صلی الله علیه و آله نقل شده، سرتسلیم فرود آورید و آن را بپذیرید. راوی میگوید: از حضرت پرسیدم: چگونه بر محمد و آل او درود بفرستیم؟ حضرت پاسخ داد: میگویید: صَلَواتُ اللهِ وَ صَلَواتُ مَلائِكَتِهِ وَ اَنبِیائِهِ وَ رُسُلِهِ وَ جَمِیعِ خَلقِهِ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ السَّلامُ عَلَیهِ وَ عَلَیهِم وَ رَحمَةُ اللهِ وَ بَرَكاتُهُ [درودهای خداوند، فرشتگان، انبیا، رسولان و تمام موجودات خداوند، بر محمد و آل محمد باد و درود و سلام و رحمت و بركات خداوند، بر او و آنان باد] راوی میگوید: از حضرت پرسیدم: ثواب و پاداش كسی كه بر رسول خدا صلی الله علیه و آله و خاندان او به این كیفیت درود میفرستد، چیست؟ حضرت پاسخ داد: به خداوند سوگند! پاداش او این است كه به مانند روزی كه از مادر زاده شده، از گناهان پاك میشود.
📚 – معانی الاخبار، ص ۳۶۷، ح ۱
☀️ عمر بن یزید روایت كرده است كه: امام صادق علیه السلام به من فرمود: ای عمر! هر شب جمعه، فرشتگانی از آسمان، به عدد مورچگان نازل میشوند و به دست خود، قلمهای طلا و كاغذهای نقره تنها صلوات بر محمد و خاندان محمد علیهم السلام را ثبت میكنند . پس در شب جمعه، بسیار صلوات بفرست . همچنین حضرت فرمود: ای عمر! یكی از سنتها این است كه در هر روز جمعه هزار بار و در سایر روزها، صد بار بر محمد و اهل بیت او علیهم السلام درود فرستاده شود.
📚 كافی، ج ۳، ص ۴۱۶، ح ۱۳
☀️ از امام باقر علیه السلام یا امام صادق علیه السلام روایت شده كه فرمود: در ترازوی اعمال انسان، چیزی سنگینتر از درود فرستادن بر محمد و آل محمد نیست. اعمال انسان را در میزان عمل او میگذارند و كفه میزان به علامت سبكی به بالا میرود؛ اما وقتی صلوات بر پیامبر صلی الله علیه و آله را در میزان میگذارند، كفه میزان پایین آمده و شرایط او خوب میشود.
📚- كافی، ج ۲، ص ۳۵۸، ح ۱۵
☀️امیر المؤمنین علیه السلام پیرامون تفسیر آیه «إِنَّ اللَّهَ وَمَلَائِكَتَهُ یُصَلُّونَ عَلَی النَّبِیِّ یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَیْهِ وَسَلِّمُوا تَسْلِیمًا» فرمود: این آیه ظاهر و باطنی دارد. ظاهر آن، «صَلُّوا عَلَیْهِ» و باطن آن «وَسَلِّمُوا تَسْلِیمًا» است. همچنین حضرت فرمود: این آیه، ظاهر و باطنی دارد. ظاهر آن «صَلُّوا عَلَیْهِ» و باطن آن «وَسَلِّمُوا تَسْلِیمًا» است كه یعنی در برابر كسی كه رسول خدا صلی الله علیه و آله او را وصیّ و خلیفه خود قرار داد و او را بر شما ترجیح و برتری داد و عهدی كه با او بسته، سر تسلیم فرود آورید و از او اطاعت كنید. این مطلبی كه تو را از آن آگاه نمودم، تأویلی است كه تنها، كسی كه حس لطیف و ذهن و تشخیص درستی دارد، آن را میداند.
📚- احتجاج، ص ۲۵۳ / تفسير البرهان
✨✨☀️☀️☀️☀️✨✨
اَللَّـهُمَّ صَلِّ عَلي مُحَمَّد وَ آلِ مُحَمَّد، وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ، وَ أَهْلِكْ عَدُوَّهُمْ مِنَ الْجِنِّ وَ الاِنْسِ مِنَ الاَْوَّلينَ وَ الآخِرينَ.
ثبت دیدگاه