«الَّذينَ يُنْفِقُونَ أَمْوالَهُمْ في سَبيلِ اللهِ ثُمَّ لا يُتْبِعُونَ ما أَنْفَقُوا مَنًّا وَ لا أَذىً لَهُمْ أَجْرُهُمْ عِنْدَ رَبِّهِمْ وَ لا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَ لا هُمْ يَحْزَنُونَ»
[کسانى که اموال خود را در راه خدا انفاق مىکنند، سپس به دنبال انفاقى که کردهاند، منّت نمىگذارند و آزارى نمىرسانند، پاداش آنها نزد پروردگارشان [محفوظ] است؛ نه ترسى دارند، و نه اندوهگین مىشوند] .
☀️ابو بصیر، از ابو عبد الله علیه السلام در باره آیه «وَمَثَلُ الَّذِینَ ینفِقُونَ أَمْوَالَهمُ ابْتِغَاء مَرْضَاتِ اللّه» روایت میكند كه فرمود: علی، امیر المؤمنین علیه السلام برترین آنان است، و او از كسانی است كه مال خود را در راه رضای خدا انفاق میكنند.
📚 تفسیر عیاشی، ج۱، ص۱۶۸، ح۴۸۷ / تفسير البرهان
☀️ابنعباس (رحمة الله علیه)- نَزَلَتْ فِی عَلِیٍّ (علیه السلام) ثُمَّ لا یُتْبِعُونَ ما أَنْفَقُوا مَنًّا وَ لا أَذیً.
🔅ابنعباس (رحمة الله علیه) ثُمَّ لا یُتْبِعُونَ ما أَنْفَقُوا مَنًّا وَ لا أَذیً دربارهی علی (علیه السلام) نازل شده است.
📚 تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۲، ص۳۴۸ بحارالأنوار، ج۴۱، ص۲۵/ المناقب، ج۲، ص۷۱
☀️ الرّسول (صلی الله علیه و آله)- مَنْ أَسْدَی إِلَی مُؤْمِنٍ مَعْرُوفاً ثُمَّ آذَاهُ بِالْکَلَامِ أَوْ مَنَّ عَلَیْهِ فَقَدْ أَبْطَلَ اللَّهُ صَدَقَتُهُ ثُمَّ ضَرَبَ مَثَلًا فَقَالَ کَالَّذِی یُنْفِقُ مالَهُ رِئاءَ النَّاسِ وَ لا یُؤْمِنُ بِاللهِ وَ الْیَوْمِ الْآخِرِ فَمَثَلُهُ کَمَثَلِ صَفْوانٍ عَلَیْهِ تُرابٌ فَأَصابَهُ وابِلٌ فَتَرَکَهُ صَلْداً لا یَقْدِرُونَ عَلی شَیْءٍ مِمَّا کَسَبُوا وَ اللهُ لا یَهْدِی الْقَوْمَ الْکافِرِینَ وَ قَالَ مَنْ کَثُرَ امْتِنَانُهُ وَ أَذَاهُ لِمَنْ تَصَدَّقَ عَلَیْهِ بَطَلَتْ صَدَقَتُهُ کَمَا یَبْطُلُ التُّرَابُ الَّذِی یَکُونُ عَلَی الصَّفْوَانِ وَ الصَّفْوَانُ الصَّخْرَهًْ الْکَبِیرَهًْ الَّتِی تَکُونُ فِی الْمَفَازَهًْ فَیَجِیءُ الْمَطَرُ فَیَغْسِلُ التُّرَابَ مِنْهَا وَ یَذْهَبُ بِهِ فَضَرَبَ اللَّهُ هَذَا الْمَثَلَ لِمَنِ اصْطَنَعَ مَعْرُوفاً ثُمَّ أَتْبَعَهُ بِالْمَنِّ وَ الْأَذَی.
🔅پیامبر (صلی الله علیه و آله فرمودند : هرکس که به مؤمنی نیکی کند سپس او را با زبان خود آزار دهد و یا بر او منّت گذارد، صدقهاش باطل میگردد. سپس برایش مثال زد و فرمود: همانند کسی که مال خود را برای نشاندادن به مردم، انفاق میکند و به خدا و روز رستاخیز، ایمان نمیآورد [کار او] همچون قطعهسنگی است که بر آن، [قشر نازکی از] خاک باشد [و بذرهایی در آن افشانده شود] و رگبار باران به آن برسد، [و همهی خاکها و بذرها را بشوید،] و آن را صاف [و خالی از خاک و بذر] رها کند. آنها از کاری که انجام دادهاند، چیزی به دست نمیآورند و خداوند، جمعیّت کافران را هدایت نمیکند. (بقره/۲۶۴) و فرمود: هرکس که منّتگذاشتن و آزار دادنش بیشتر باشد، صدقهاش باطل میگردد؛ همانگونه که خاکی که روی «صفوان» است از بین میرود. «صفوان»، همان صخرهی بزرگی است که در صحرا میباشد؛ باران میآید و خاکی که روی آن است را میشوید و با خود میبرد. خداوند این مثال را برای کسانی زد که کار نیکی را انجام میدهند؛ ولی بعد از آن منّت میگذارند و آزار میدهند.
📚تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۲، ص۳۴۸ بحارالأنوار، ج۹۳، ص۱۴۱/ البرهان
☀️ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ (صلی الله علیه و آله): إِنَّ اللَّهَ کَرِهَ لَکُمْ أَیَّتُهَا الْأُمَّهًْ أَرْبَعاً وَ عِشْرِینَ خَصْلَهًْ وَ نَهَاکُمْ عَنْهَا وَ عَدَّ مِنْهَا الْمَنَّ بَعْدَ الصَّدَقَهًْ.
🔅پیامبر صلی الله علیه و آله فرمودند: ای امّت! خداوند بیست وچهار خصلت را برای شما ناپسند دانسته و شما را از آن نهی نموده تا آنجا که حضرت فرمود خداوند منّتگذاشتن در صدقه را ناپسند میداند.
📚 تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۲، ص۳۴۸ وسایل الشیعه، ج۹، ص۴۵۳
✨✨✨✨✨☀️☀️☀️☀️✨✨✨✨✨
🤲 اللهم عجل لولیک الفرج
🤲 اَللّـهُمَّ صَلِّ عَلي مُحَمَّد وَآلِهِ،… وَلا تُفْسِدْ عِبادَتي بِالْعُجْبِ، وَاَجْرِ لِلنّاسِ عَلي يَدَيَّ الْخَيْرَ وَلا تَمْحَقْهُ بِالْمَنِّ، وَهَبْ لي مَعالِيَ الاَْخْلاقِ، وَاعْصِمْني مِنَ الْفَخْرِ،…
خدايا درود فرست بر محمد و آلش، و تباه مكن عبادتم را به خود بزرگ بيني، و به دست من كار خير مردم را اجرا كن، ولي با منت گذاري من آن را از بين نبر، و برسانم به پايه هاي بلند اخلاق، و نگاهم دار از فخر كردن و به خود باليدن.
ثبت دیدگاه