پ
پ

 

«مَّثَلُ الَّذِينَ ينفِقُونَ أَمْوَالَهمْ فِي سَبِيلِ اللّه كمَثَلِ حَبَّةٍ أَنبَتَتْ سَبْعَ سَنَابِلَ فِي كلِّ سُنبُلَةٍ مِّئَةُ حَبَّةٍ وَاللّه يضَاعِفُ لِمَن يشَاءُ وَاللّه وَاسِعٌ عَلِيمٌ»

[مَثَلِ كسانی كه اموال خود را در راه خدا انفاق می‌كنند همانند دانه‌ای است كه هفت خوشه بروياند كه در هر خوشه‌ای صد دانه باشد؛ و خداوند برای هر كس كه بخواهد (آن را) چند برابر می‌كند ، و خداوند گشايش‌گر داناست‏.]

☀️ ابو عبد الله علیه السلام: اگر بنده‌ای كار خود را خوب انجام دهد، خداوند متعال عمل او را چندین برابر می‌گرداند و برای هر نیكی هفتصد برابر پاداش می‌دهد و این همان سخن باری تعالی است كه می‌فرماید: «وَاللّه یضَاعِفُ لِمَن یشَاءُ». ‌بنابراین كارهایی كه انجام می‌دهید را خوب انجام دهید برای كسب ثواب از جانب خدا. به او گفتم: احسان چیست؟ گفت: فرمود: اگر نماز گزاردی، پس ركوع و سجود خود را خوب انجام بده و اگر روزه گرفتی، پس از هر آن چه كه موجب تباهی روزه‌ات می‌شود دوری گزین؛ و اگر حج گزاردی، پس از هر آن چه كه در حج و عمره بر تو حرام شده دوری گزین. ‌‌فرمود: هر كاری كه برای خدا انجام می‌دهی باید خالی از هر گونه ناپاكی و آلودگی باشد.

📚محاسن، ص۲۵۴، ح۲۸۳ / تفسير البرهان

☀️ حمران، از ابو جعفر علیه السلام روایت می‌كند و می‌گوید: به او گفتم: آیا دیده‌ای مؤمنی بر مسلمانی در یكی از میراث‌ها و مسائل و احكام برتری داشته باشد تا برای مؤمن در میراث‌ها و یا غیره سهم بیشتری از مسلمان باشد؟
فرمود: نه، ‌اگر امام بر آنان حكم كند، ‌این دو در این مسئله در یك مسیر جریان دارند، ولی در [زمینه] اعمال و آن چه كه با آن به خدا نزدیك می‌شوند، ‌مؤمن بر مسلمان برتری دارد. گفت: پس گفتم: مگر خدا نمی‌فرماید: «مَن جَاء بِالْحَسَنَةِ فَلَه عَشْرُ أَمْثَالِها» [هر كس كار نیكی بیاورد، ده برابر آن (پاداش) خواهد داشت]«انعام/ ۱۶۰»، و گمان كردم كه در نماز و زكات و روزه و حج با مؤمن در یك مرتبه قرار دارند؟ گفت: پس فرمود: مگر خداوند نفرموده است: «وَاللّه یضَاعِفُ لِمَن یشَاءُ» چندین برابر؟ بنابراین مؤمنین همان كسانی هستند كه خداوند هر نیكی آنان را هفتصد برابر می‌گرداند، ‌و این به خاطر برتری آنان است، ‌و خداوند به مقدار صحت و درستی ایمان مؤمن، بر حسنات و نیكی‌های او می‌افزاید و آنها را چندین برابر می‌گرداند، خداوند با مؤمن، هر گونه كه بخواهد رفتار می‌كند.

📚 تفسیر عیاشی، ج۱، ص۱۶۶، ح۴۸۰ / تفسیر البرهان

☀️ از ابن عمر روایت شده است كه گفت: هنگامی كه این آیه نازل شد، ‌رسول خدا صلی الله علیه و آله گفت: پروردگارا! ‌بر امتم بیافزا، پس این آیه نازل شد: «مَّن ذَا الَّذِی یقْرِضُ اللّه قَرْضًا حَسَنًا فَیضَاعِفَه لَه أَضْعَافًا كثِیرَةً» [كیست آن كس كه به (بندگان) خدا وام نیكویی دهد تا (خدا) آن را برای او چند برابر بیفزاید]، ‌گفت: پروردگارا! ‌بر امتم بیافزا، پس نازل شد: «إِنَّمَا یوَفَّی الصَّابِرُونَ أَجْرَهم بِغَیرِ حِسَابٍ» [بی‌تردید شكیبایان پاداش خود را بی‌حساب (و) به تمام خواهند یافت] «زمر/ ۱۰»

📚- مجمع البیان، ج۲، ص۱۸۰ / تفسیر البرهان

✨✨✨✨✨☀️☀️☀️☀️✨✨✨✨✨

🤲 اللهم وَفِّقْنا لِمَا تُحِبُّ وَ تَرضی.

پروردگارا ما را به آنچه که تو دوست داری و راضی می‌شوی موفّق کن.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.