پ
پ

«وَمَا كَان الْمُؤْمِنُونَ لِيَنفِرُواْ كَآفَّةً فَلَوْلاَ نَفَرَ مِن كُلِّ فِرْقَةٍ مِّنْهُمْ لِّيَتَفَقَّهُواْ فِي الدِّينِ وَلِيُنذِرُواْ قَوْمَهُمْ إِذَا رَجَعُواْ إِلَيْهِمْ لَعَلَّهُمْ يَحْذَرُونَ»

[و شايسته نيست مؤمنان همگی (برای جهاد) كوچ كنند. پس چرا از هر گروهی از آنان عده‌ای كوچ نمی‏‌كنند تا در دين (یعنی معارف و احکام اسلام) آگاهی و تفقه پيدا كنند و وقتی به سوی قوم خود بازگشتند، آنان را بيم دهند. باشد كه آنان (از كيفر الهی) بترسند]

☀️عبد المؤمن انصاری گفت: به امام صادق علیه السلام عرض كردم: گروهی روایت می‌كنند كه رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمود: اختلاف امتم مایه رحمت است . فرمود: راست گفته‌اند.
عرض كردم: اگر اختلافشان رحمت است، آیا اتحادشان مایه‌ی عذاب است؟ فرمود: چنین نیست كه تو می‌گویی و آنان گفتند. بلكه خدای عز و جل فرمود: «فَلَوْلاَ نَفَرَ مِن كُلِّ فِرْقَةٍ مِّنْهُمْ طَآئِفَةٌ لِّیَتَفَقَّهُواْ فِی الدِّینِ وَلِیُنذِرُواْ قَوْمَهُمْ إِذَا رَجَعُواْ إِلَیْهِمْ لَعَلَّهُمْ یَحْذَرُونَ» خدا دستور داد كه به سوی رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم بشتابند و نزد او بیایند تا یاد گیرند و سپس نزد قومشان برگردند و به آنان بیاموزند و منظور او، آمدن آنان از شهرهای (مختلف) است نه اختلاف در دین، چرا كه همانا دین یكی است . آری دین یكی است.
📚علل الشرائع، ص ۱۰۶، ح ۴، باب ۷۹ / تفسير البرهان

☀️ الصّادق (علیه السلام)- تَفَقَّهُوا فِی الدِّینِ فَإِنَّهُ مَنْ لَمْ یَتَفَقَّهْ مِنْکُمْ فِی الدِّینِ فَهُوَ أَعْرَابِیٌّ إِنَّ اللَّهَ یَقُولُ فِی کِتَابِهِ لِیَتَفَقَّهُوا فِی الدِّینِ وَ لِیُنْذِرُوا قَوْمَهُمْ إِذا رَجَعُوا إِلَیْهِمْ لَعَلَّهُمْ یَحْذَرُونَ .

🔅 ابوحمزه گوید: از امام صادق علیه السلام شنیدم که می‌فرمود: دین خدا را بفهمید، زیرا کسی که از شما در دین تفقه نکند اعرابی است و خداوند در قرآن فرموده است: لِیَتَفَقَّهُوا فِی الدِّینِ وَ لِیُنْذِرُوا قَوْمَهُمْ إِذا رَجَعُوا إِلَیْهِمْ لَعَلَّهُمْ یَحْذَرُونَ .

📚 تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۶، ص۳۸۶ الکافی، ج۱، ص۳۱/ بحار الأنوار، ج۱، ص۲۱۵/ العیاشی، ج۲، ص۱۱۸/ منیهًْ المرید، ص۱۱۲/ نور الثقلین/ البرهان/ المحاسن، ج۱، ص۲۲۹

☀️الصّادق (علیه السلام)- عَلَیْکُمْ بِالتَّفَقُّهِ فِی دِینِ اللَّهِ وَ لَا تَکُونُوا أَعْرَاباً فَإِنَّهُ مَنْ لَمْ یَتَفَقَّهْ فِی دِینِ اللَّهِ لَمْ یَنْظُرِ اللَّهُ إِلَیْهِ یَوْمَ الْقِیَامَهًِْ وَ لَمْ یُزَکِّ لَهُ عَمَلًا.

🔅امام صادق علیه السلام فرمودند : بر شما باد که در دین خدا دانشمند شوید و صحراگرد نباشید زیرا آن که در دین خدا دانشمند نشود خدا روز قیامت به او توجّه نمی‌کند و کردارش را پاکیزه نمی‌شمارد.

📚تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۶، ص۳۸۶ الکافی، ج۱، ص۳۱/ نور الثقلین

☀️الصّادق (علیه السلام)- لَوَدِدْتُ أَنَ أَصْحَابِی ضُرِبَتْ رُؤُوسُهُمْ بِالسِّیَاطِ حَتّی یَتَفَقَّهُوا.

🔅امام صادق علیه السلام فرمودند : دوست داشتم با تازیانه بر سر یاران من می‌زدند تا دانش فرا گیرند.

📚تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۶، ص۳۸۶ الکافی، ج۱، ص۷۵/ نور الثقلین

👈بر اساس این آیه و روایات ذیلش خداوند به ما دستور می‌دهد که علم و تفقه در دینمان داشته باشیم و آن را از اهل بیت علیهم السلام و عالمان دینمان، کسانی که کلام اهل بیت ع را می‌گویند اخذ کنیم و عالم در دینمان بشویم و بعد آن را به دیگران بیاموزیم،
⚡️اصول دین تحقیقی است تقلیدی نیست و بر هر زن و مرد مسلمانی واجب است که دنبال آن باشد و جاهل و اعرابی (یعنی کسی که تفقه دردین ندارد) نباشد .
👈اگر تفقه در دینمان نداشته باشیم؛ اولاً خداوند روز قيامت به ما توجه نمی‌کند. ثانیاً، اعمالمان پاکیزه نمی‌شود. (چون اعمال به اعتقادات صحیح بسته است و عمل کورکورانه ارزشی ندارد). ثالثاً، شبه افکنان به راحتی در ما شُبه می‌اندازند و ما را از دینمان خارج می‌کنند.
ولی اگر تفقه در دین داشته باشی مثل کوه محکم و استواری، و هیچ کس نمی تواند در ما نفوذ کند و شبه در دینمان بیاندازد….

✨✨☀️☀️☀️☀️✨✨

🤲 اللهم عَرَّفْتَنا مِنَ الْحَقِّ فَحَمِّلْناهُ وَما قَصُرْنا عَنْهُ فَبَلِّغْناهُ.
پروردگارا هر آنچه از حق به ما شناساندي تاب و تحملش را نيز به ما عنايت کن و هر آنچه را که ما در رسیدن به آن کوتاهی کردیم ما را به آن برسان.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.