«أُولئِكَ عَلَيْهِمْ صَلَواتٌ مِنْ رَبِّهِمْ وَ رَحْمَةٌ وَ أُولئِكَ هُمُ الْمُهْتَدُونَ»
[آنها كسانى هستند كه الطاف و رحمت خدا شامل حالشان شده؛ و آنانند هدايتيافتگان.]
☀️امام صادق علیه السلام پدرم (یعنی امام باقر علیه السلام) به جابربنعبداللَّه انصاری گفت: «… ای جابر! به من از آن لوحی خبر بده که در دست مادرم فاطمهی زهرا سلام الله علیها، دختر رسولخدا دیدهای و آنچه را مادرم فاطمه سلام الله علیها به تو خبر داده و در آن لوح مکتوب است، به من بگو». جابر گفت: «… در لوح چنین مکتوب بود:
⚡️ «بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ این کتابی است از جانب خدای عزیز و حکیم، برای محمّد نور و سفیر او … من هیچ پیامبری را مبعوث نکردم جز آنکه وقتی ایّامش کامل و مدّتش سپری شد برای او وصیّ قراردادم و من تو را بر انبیاء علیهم السلام فضیلت داده و وصیّ تو را افضل اوصیاء ساختم و تو را به دو شبل و سبط پس از تو یعنی حسن علیه السلام و حسین علیه السلام گرامی داشتم … از صلب او (یعنی حسین علیه السلام) داعی به سبیل و خازن علمم، حسن علیه السلام عسکری را بیرون میآورم. سپس این حلقه را با فرزندش تکمیل میکنم که وجود او رحمتی برای تمام جهانیان است، همان کسیکه کمال موسی علیه السلام، بَهاء عیسی علیه السلام و صبر ایّوب علیه السلام را دارد. دوستانم در زمان [قبل از ظهور] او خوار شده و سرهای مؤمنین را [به ظالمان] هدیه میدهند؛ همچنان که سرهای ترک و دیلم را اهداء میکنند. آنان را میکُشند و آتش میزنند؛ آنان (مؤمنین) خائف و مرعوب و ترسان هستند و زمین از خونشان رنگین میشود و صدای فریاد و شیون از زنانشان برمیخیزد. آنان (مؤمنینی که در آن دوران، صبر میکنند) دوستان حقیقی من هستند. بهواسطهی آنها هر فتنهی کور ظلمانی را برطرف ساخته و سختیها و اهوال را زایل مینمایم؛ بارهای گران و زنجیرها را از آنان برمیدارم. أُولئِکَ عَلَیْهِمْ صَلَواتٌ مِنْ رَبِّهِمْ وَ رَحْمَةٌ وَ أُولئِکَ هُمُ الْمُهْتَدُون.
📚 تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱، ص۷۴۶ بحارالأنوار، ج۳۶، ص۱۹۶/ الغیبهًْ للطوسی، ص۱۴۳ و الغیبهًْ للنعمانی، ص۶۲ / بحارالأنوار، ج۵۲، ص۱۴۳
☀️ عَن عَبدِاللهِبنِسِنان عَن أَبِیعَبدِاللهِ (علیه السلام) قَالَ قَالَ رَسُولُ اللهِ (صلی الله علیه و آله) قَالَ اللَّهُ عَزَّوَجَلَّ إِنِّی جَعَلْتُ الدُّنْیَا بَیْنَ عِبَادِی قَرْضاً فَمَنْ أَقْرَضَنِی مِنْهَا قَرْضاً أَعْطَیْتُهُ بِکُلِّ وَاحِدَهًٍْ عَشْراً إِلَی سَبْعِمِائَهًِْ ضِعْفٍ وَ مَا شِئْتُ مِنْ ذَلِکَ وَ مَنْ لَمْ یُقْرِضْنِی مِنْهَا قَرْضاً فَأَخَذْتُ مِنْهُ شَیْئاً قَسْراً فَصَبَرَ أَعْطَیْتُهُ ثَلَاثَ خِصَالٍ لَوْ أَعْطَیْتُ وَاحِدَهًًْ مِنْهُنَّ مَلَائِکَتِی لَرَضُوا بِهَا مِنِّی. قَالَ: ثُمَّ تَلَا أَبُوعَبْدِاللَّهِ (علیه السلام) قَوْلَ اللَّهِ عَزَّوَجَلَّ الَّذِینَ إِذا أَصابَتْهُمْ مُصِیبَةٌ قالُوا إِنَّا لِلهِ وَ إِنَّا إِلَیْهِ راجِعُونَ أُولئِکَ عَلَیْهِمْ صَلَواتٌ مِنْ رَبِّهِمْ فَهَذِهِ وَاحِدَهًٌْ مِنْ ثَلَاثِ خِصَالٍ وَ رَحْمَهًٌْ اثْنَتَانِ وَ أُولئِکَ هُمُ الْمُهْتَدُونَ ثَلَاثٌ ثُمَّ قَالَ أَبُوعَبْدِاللَّهِ (علیه السلام): هَذَا لِمَنْ أَخَذَ اللَّهُ مِنْهُ شَیْئاً قَسْراً.
🔅 عبداللهبنسنان از امام صادق (علیه السلام) نقل کرده که پیامبر (فرمود: خداوند عزّوجلّ فرمود: «من دنیا را در میان بندگانم به عنوان قرض قرار دادم؛ پس هرکس که از آن چیزی به من به وام دهد، به هر یک [از آن] ده تا هفتصد برابر و هر میزان از آن که بخواهم، به او میبخشم و کسی که از آن، به من قرض نداده، امّا اگر من چیزی را خلاف میل او از او بگیرم [بردباری پیشه کند، در ازای این صبر] به او سه خصلت میبخشم، که اگر یکی از آنها را به فرشتگانم میدادم، به [موجب] آن از من راضی میشدند». سپس امام (علیه السلام) این فرمودهی خداوند متعال را تلاوت نمود که میفرماید: إِذا أَصابَتْهُمْ مُصیبَةٌ قالُوا إِنَّا لِلهِ وَ إِنَّا إِلَیْهِ راجِعُونَ أُولئِکَ عَلَیْهِمْ صَلَواتٌ مِنْ رَبِّهِمْ و این یکی از سه خصلت است؛ و اینکه رحمت نصیب آنان است، خصلت دوّم است و اینکه هدایتشدهاند، خصلت سوّم است . امام صادق (علیه السلام) فرمود: «این ثواب برای کسی است که خداوند از او چیزی به اکراه بازستاند».
📚 تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱، ص۷۴۸ / الکافی، ج۲، ص۹۲/ بحارالأنوار، ج۶۸، ص۷۸/ بحارالأنوار، ج۷۹، ص۱۲۶/ العیاشی، ج۱، ص۶۸/ الخصال، ج۱، ص۱۳۰
✨✨☀️☀️☀️☀️✨✨
🤲 اَللَّـهُمَّ اِنّي اَسْئَلُكَ صَبْرَ الشّاكِرينَ لَكَ، وَعَمَلَ الْخائِفينَ مِنْكَ، وَيَقينَ الْعابِدينَ لَكَ،
خدايا از تو صبر شکر گزاران و عمل آن کسانی که از تو خائفند و میترسند و یقین عبادتكنندگان برای تو را میخواهم.
ثبت دیدگاه