«أَ فَمَنْ كانَ عَلى بَيِّنَةٍ مِنْ رَبِّهِ وَ يَتْلُوهُ شاهِدٌ مِنْهُ وَ مِنْ قَبْلِهِ كِتابُ مُوسى إِماماً وَ رَحْمَةً…»
[آیا آنکس که دلیل آشکارى از پروردگار خویش دارد و بهدنبال آن شاهدى از سوى [خدا] آمده، و پیش از آن، کتاب موسى که پیشوا و رحمت بوده…]
☀️أمیرالمؤمنین علی علیه السلام فرمـودند : آیه: و یَتْلُوهُ شاهِدٌ مِنْهُ خود یک دلیل روشن از جانب خدا برای بندگان خود است که به آنان میفهماند هیچکس حقّ آن را ندارد که [پس از پیامبر (ص)] جانشین پیامبر (ص) باشد مگر کسی که قائم مقام [و در طراز] او باشد . پس از او کسی نمیآید [و جانشین او نمیشود] مگر آنکه از لحاظ طهارت [نفسانی] همرتبهی او باشد ، زیرا استحقاق رسیدن به مقام [جانشینی] پیامبر (ص) آنچنان وسیع و گسترده نیست که هر فردی که حتّی در یک زمان خاص از طول عمر خود، پلیدی کفر او را فراگرفته [و گناهی مرتکب شده] به آن مقام برسد و مستحقّ آن شود! و عذر افرادی که به گناه و ظلم آلوده شدهاند برای کمکرساندن به پیامبر (ص) [برای جانشینی او] خواسته شده [و این دایره بر آنان تنگ شده] زیرا خداوند افرادی را که کفر آنها را فراگرفته از رسیدن به آنچه خداوند به پیامبران و دوستان خود داده بهسبب این کلام خود که به ابراهیم (ع) فرمود:لَا یَنالُ عَهْدِی الظَّالِمِین. پیمان من ستمکاران را در بر نگیرد. (بقره/۱۲۴)، منع کرد.
📚 تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۶، ص۶۲۸/ بحار الأنوار، ج۹۰، ص۱۱۶/ الاحتجاج، ج۱، ص۲۵۱/ نور الثقلین
☀️أمیرالمؤمنین (علیه السلام)- إِنَّمَا هَلَکَ النَّاسُ حِینَ سَاوَوْا بَیْنَ أَئِمَّهًِْ الْهُدَی وَ بَیْنَ أَئِمَّهًِْ الْکُفْرِ وَ قَالُوا إِنَّ الطَّاعَهًَْ مَفْرُوضَهًٌْ لِکُلِّ مَنْ قَامَ مَقَامَ النَّبِیِّ (ص) بَرّاً کَانَ أَوْ فَاجِراً، فَأْتُوا مِنْ قِبَلِ ذَلِکَ قَالَ اللَّهُ سُبْحَانَهُ « أَ فَنَجْعَلُ الْمُسْلِمِینَ کَالْمُجْرِمِینَ ما لَکُمْ کَیْفَ تَحْکُمُونَ …» فَأَخْبَرَهُمُ اللَّهُ سُبْحَانَهُ بِعَظِیمِ افْتِرَائِهِمْ عَلَی جُمْلَهًِْ أَهْلِ الْإِیمَانِ بِقَوْلِهِ تَعَالَی إِنَّما یَفْتَرِی الْکَذِبَ الَّذِینَ لا یُؤْمِنُونَ بِآیاتِ اللهِ وَ قَوْلِهِ تَعَالَی وَ مَنْ أَضَلُّ مِمَّنِ اتَّبَعَ هَواهُ بِغَیْرِ هُدیً مِنَ اللهِ وَ بِقَوْلِهِ سُبْحَانَهُ أَ فَمَنْ کانَ مُؤْمِناً کَمَنْ کانَ فاسِقاً لا یَسْتَوُونَ وَ بِقَوْلِهِ تَعَالَی أَ فَمَنْ کانَ عَلی بَیِّنَةٍ مِنْ رَبِّهِ ،أَ فَمَن یَعْلَمُ أَنَّمَا أُنزِلَ إِلَیْکَ مِن رَّبِّکَ االْحَقُّ کَمَنْ هُوَ أَعْمَی، فَبَیَّنَ اللَّهُ عَزَّوَجَلَّ بَیْنَ الْحَقِّ وَ الْبَاطِلِ فِی کَثِیرٍ مِنْ آیَاتِ الْقُرْآنِ وَ لَمْ یَجْعَلْ لِلْعِبَادِ عُذْراً فِی مُخَالَفَهًِْ أَمْرِهِ بَعْدَ الْبَیَانِ وَ الْبُرْهَانِ وَ لَمْ یَتْرُکْهُمْ فِی لَبْسٍ مِنْ أَمْرِهِمْ.
🔅امام علی (علیه السلام)- مردم هنگامی هلاک شدند که بین رهبران حقّ و کفر فرقی قائل نشدند همه را یکسان دانستند و گفتند: « هرکس که در جای رسول اکرم (صلی الله علیه و آله)نشست اطاعتش واجب میباشد خواه نیکوکار و یا بدکار باشند. و از همینجا هلاک شدند». خداوند متعال فرمود: آیا با تسلیمشدگان چون مجرمان رفتار میکنیم شما را چه میشود؟ چه سان داوری میکنید؟ (قلم/۳۶۳۵) خداوند آنان را به سخت و بزرگبودن دروغی که به تمامی افراد اهل ایمان بستهاند مطلع کرده و در قرآن فرموده است: کسانی دروغ میبافند که به آیات خدا ایمان ندارند. (نحل/۳۵) در قرآن فرموده است: کیست گمراهتر از آن کس که بیآنکه راهنمایی از خدا خواهد، از پی هوای نفس خویش رود . (قصص/۵۰) در جای دیگر فرمود: آیا آن کس که ایمان آورده همانند کسی است که عصیان میورزد؟ نه، برابر نیستند. (سجده/۱۸) در آیهای دیگر فرمود: أَ فَمَن کاَنَ عَلیَ بَیِّنَةٍ مِّن رَّبِّهِ وَ یَتْلُوهُ شَاهِدٌ مِّنْهُ وَ مِن قَبْلِهِ کِتَابُ مُوسیَ إِمَامًا وَ رَحْمَةً أُوْلَئکَ یُؤْمِنُونَ بِهِ . [در آیهی دیگر چنین فرموده است]: آیا کسی که میداند آنچه از جانب پروردگارت بر تو نازل شده حق است، همانند کسی است که نابیناست. (رعد/۱۹) خداوند عزّوجلّ در آیات بسیاری از قرآن کریم اختلاف بین حق و باطل را آشکار کرده و با وجود این بیانات آشکار و ادلّه و برهانها دیگر هیچ جای عذر و بهانهای برای مخالفت بندگان از فرمان الهی [در اطاعت از ائمّه هدی ] وجود ندارد، خداوند مردم را در مورد فرمان خود، در شکّ و شبهه قرار نداده است.
📚 تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۶، ص۶۳۰/ بحار الأنوار، ج۶۶، ص ۸۲
✨✨☀️☀️☀️☀️✨✨
🤲 اللهم عَرِّفْني حجتک فَإِنْکَ إِنْ لم تُعَرِّفْني حُجَّتَكَ ضَلَلْتُ عَن دینی.
خدايا حُجَّتت را به من بشناسان، قطعاً اگر حجتت را به من نشناسانی من در دینم گمراه شدم
ثبت دیدگاه