امام شناسی در قرآن (آیه 112 سوره بقره)
24 فروردین 1400 - 14:51
بازدید 188
پ
پ

«بَلى مَنْ أَسْلَمَ وَجْهَهُ لِلهِ وَ هُوَ مُحْسِنٌ فَلَهُ أَجْرُهُ عِنْدَ رَبِّهِ وَ لا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَ لا هُمْ يَحْزَنُونَ»

[آرى، [بهشت در انحصار هيچ گروهى نيست] هر‌كس خود را تسليم خدا كند و نيكوكار باشد، پاداش او نزد پروردگارش محفوظ است؛ نه ترسى بر آنهاست و نه اندوهگين مى‌شوند.]

☀️امیرالمؤمنین علیه السلام فرمودند: یعنی همان‌طور [ایمان بیاورند] که کسانی که به رسول‌خدا ایمان آوردند و با شنیدن براهین و دلایل او چنین کردند.
⚡️امیرالمؤمنین علیه السلام: عمل خود را برای خدا نیکو انجام‌دهد.
⚡️امیرالمؤمنین علیه السلام: اجر و ثواب چنین کسی در روز رسیدگی به حساب بندگان (قیامت) بر عهده‌ی خداست.
⚡️امیرالمؤمنین علیه السلام : هنگامی که کافران با مشاهده‌ی آن عذاب‌ها می‌ترسند. آن مؤمنین را ترسی نیست و به هنگام مرگ هیچ غم و اندهی ندارند؛ چرا که در آن لحظه، مژده‌ی بهشت برایشان آورده می‌شود.

📚 تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱، ص۶۱۶ / بحارالأنوار، ج۹، ص۲۶۷/ الإمام العسکری، ص۵۴۲ / الاحتجاج، ج۱، ص۲۸/ البرهان

☀️امیرالمؤمنین علی علیه السلام در روز شورا برای مردم چنین استدلال می‌کرد: « شما را به خدا قسم می‌دهم! آیا در بین شما کسی هست که رسول‌خدا (درباره‌ی او مثل سخنی که درباره‌ی من گفته است، گفته‌باشد؟ [که ایشان فرموده بود:] « شیعیان تو روز قیامت از قبرهایشان خارج می‌شوند؛ سوار بر شترانی سفید ؛ بند کفش‌هایشان از نور است و می‌درخشد؛ عبور از آن محل‌های ورود، برایشان آسان می‌شود؛ سختی‌ها از ایشان برداشته‌می‌شود؛ به آن‌ها امان داده‌می‌شود؛ غم‌ها از ایشان برداشته‌می‌شود ؛ تا این‌که به‌سوی سایه‌ی عرش خدای رحمان رهسپار می‌شوند؛ مائده‌ای مقابلشان گذاشته‌شده از آن می‌خورند تا اینکه حساب پایان‌پذیرد؛ مردم می‌ترسند و محزونند ولی آن‌ها نمی‌ترسند و محزون نمی‌شوند».
[حضرت (علیه السلام) ادامه دادند:] « کسی غیر از من هست [که چنین سخنی درباره‌ی او گفته شده‌باشد]»؟ گفتند: «نه»!

📚 تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱، ص۶۱۶ بحارالأنوار، ج۳۱، ص۳۲۲/ نورالثقلین

👈 تذکر؛ بر طبق آیه باید تسلیم محض خدا و رسول و امام بود مثل مرده دست غَسّال یعنی هر آن‌چه آنها فرمودند چه در توحید و عدل چه در اخلاق و رفتار و…، بگوییم چشم، لِمَ و بِمَ نیاوریم، مطیع محض باشیم،
⚡️بعد اعمالمان را به نحو احسن، آن‌طوری که مورد رضای خداست انجام دهیم،
اگر اینگونه باشیم؛ اولاً؛ چنین کسی اجرش با خداست یعنی خدا می‌داند که چقدر پاداش دارد. ثانیاً؛ موقع مرگ و روز قيامت هیچ ترس و وحشتی ندارد.

✨✨☀️☀️☀️☀️✨✨

🤲 اللهم وَفِّقْنا لِمَا تُحِبُّ وَ تَرضی

نوشته های مشابه

ریحانه ملکوت 1
1 سال قبل
ریحانه ملکوت 2
1 سال قبل
ریحانه ملکوت 3
1 سال قبل
ریحانه_ملکوت 3
2 سال قبل

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.